Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiAna Guţu

Apelul lui Ilie Ilaşcu către cetăţenii Republicii Moldova

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Ana Guţu, 3 octombrie 2016

Stimaţi compatrioţi,

S-au împlinit 25 de ani de la declararea independenţei Republicii Moldova şi 24 de ani de la războiul dintre Republica Moldova şi Rusia, care s-a finalizat cu crearea zonei separatiste din stânga Nistrului. Am luptat cu arma în mână pentru a apăra acest pământ românesc şi oamenii săi de cizma ocupantului, am luptat pentru libertate şi democraţie, am luptat pentru poporul român. Din păcate, trădătorii m-au vândut şi am fost judecat după legi nedrepte, după legi separatiste, duşmanii acestui pământ mi-au răpit anii de viaţă şi sănătatea.

Azi, privind la ceea ce se întâmplă în Republica Moldova, văd doar disperare şi necaz prin satele noastre. Oamenii se simt abandonaţi nu doar de copiii lor, care au părăsit baştina pentru a munci peste hotare, oamenii se simt abandonaţi de autorităţile care în 25 de ani aşa şi nu au demonstrat că sunt capabile să facă faţă proiectului pe nume Republica Moldova.

Cu toată puterea conştiinţei mele cred şi consider că unica salvare a noastră a tuturor este reîntregirea neamului românesc. A venit timpul să fim uniţi pentru a ne asuma deschis şi de-a pururea reunirea Republicii Moldova cu România — unica şansă de a ne trăi viaţa cu demnitate, într-o ţară mare, cu justiţie dreaptă, cu potenţial economic şi social în creştere.

După ani buni petrecuţi în politica din România am decis să mă implic şi în politica din Republica Moldova. Am făcut acest pas conştient la 5 septembrie 2015, când am semnat ca membru al Grupului de iniţiativă pentru constituirea partidului unionist Dreapta. Am fost ales la congres în calitate de vicepreşedinte al acestui partid — un partid al tinerilor, un partid care ştie ce vrea şi nu se ascunde după fraze goale politicianiste.

Dragi cetăţeni ai Republicii Moldova,

Se apropie alegerile prezidenţiale din Republica Moldova. Va fi un scrutin complicat. Ştiu, că mulţi cetăţeni, care îşi doresc unirea, vor fi tentaţi să voteze candidaţi cu presupuse şanse la victorie, dar care nu au nici în programele lor electorale, nici în cele ale partidelor care le reprezintă, dezideratul Unirii.

În acest scrutin prezidenţial vă chem pe toţi să susţineţi candidatura doamnei

Ana Guţu — profesor universitar şi politician responsabil, care a demonstrat principialitate şi consecvenţă. Ana Guţu este onestă, puternică şi inteligentă. Profesorul Ana Guţu a făcut dreptate limbii române în Republica Moldova — ea merită sprijinul nostru pentru a deveni preşedintele Unirii neamului românesc.

Nu vă fie frică! Demnitatea noastră de români este mai presus de toate! Averile şi bogăţiile nu rezistă în timp! Să fim solidari în ziua de 30 octombrie!

Votul dumneavoastră pentru Ana Guţu va însemna opţiune clară în favoarea unirii definitive a Republicii Moldova cu România.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

dreapta.md