Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiAndrei Năstase

Declaraţia candidatului PDA la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, Andrei Năstase

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Andrei Năstase, 4 octombrie 2016

Constat că angajaţii lui Plahotniuc, numiţi deputaţi, membri de partid, reprezentanţi la CEC etc, se preocupă mult mai mult de candidatul Andrei Năstase decât de “Lupul” lor.

Ei ştiind că acesta nu are nicio şansă, chiar şi cu voturile asigurate de răposaţii din cimitire, resurse administrative, fraudă şi mită electorală, se concentrează pe lupta împotriva candidatului care reprezintă cel mai mare pericol pentru regimul criminal instaurat de Plahotniuc.

Desigur, cel mai mare vis al lor ar fi ca eu să fiu exclus din cursa electorală, iar mai apoi, din multitudinea de candidaţi pe care îi controlează, să câştige cine dă… Plahotniuc.

Am avut onoarea de a mă întâlni cu una dintre cele mai mari personalităţi politice din Europa de Est. Un luptător pentru democraţie, libertate şi echitate socială care a pus baza renaşterii demnităţii naţionale în spaţiul ex-socialist. Este idolul mai multor generaţii de Oameni cu Demnitate şi Curaj.

Faptul că Lech Walesa a considerat de cuviinţă să posteze pe pagina sa de Facebook o poză cu mine este o mare onoare pentru mine. În lumea civilizată astfel de acţiuni sunt absolut normale, iar eu nu am cum să recomand unei asemenea personalităţi cum să acţioneze.

Mai mult decât atât. Spre deosebire de cei care şi-au jefuit concetăţenii şi contribuabilii statelor partenere Republicii Moldova, iar apoi cerşesc sprijin politic şi fotografii unor funcţionari americani şi europeni, toate demersurile mele din ultima perioadă sunt orientate spre realizarea cu succes a anchetei internaţionale, recuperarea miliardelor furate şi aducerea pe banca acuzaţilor a hoţilor.

Preşedinţia pentru mine nu e un trofeu. E un mijloc de scoatere din mizerie a patriei mele.

Excluderea mea din cursa prezidenţială o puteau face pentru orice invenţie.

Ar fi o onoare pentru mine să fiu exclus în mod ilegal din cursa electorală de justiţia unui proxenet politic, pentru o poză plasată pe Facebook de către o asemenea personalitate, un adevărat luptător pentru democraţie, libertate şi echitate socială.

Asta ar demonstra încă o dată cum arată “stabilitatea, reformele şi democraţia” din statul captiv Republica Moldova. Metodele staliniste, care-i plac atât de mult lui Plahotniuc, sunt ultimul refugiu al oligarhului. Simte că sfârşitul e aproape şi în nebunia sa, intensificată recent de o Rezoluţie cu bătaie lângă din Congresul SUA, este gata să recurgă la orice gest pentru a se salva.

Eu nu am încălcat niciodată legislaţia. Nu am făcut-o nici acum. Nici eu şi nici partidul din care fac parte. Iar acest lucru este bine cunoscut inclusiv pentru cei de la CEC. Aştept şi eu să văd cum vor reacţiona, dar într-un stat captiv nu m-ar mira nicio decizie a lor.

facebook.com