Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiArtur Croitor

Artur Croitor: Avem o şansă, să nu o pierdem, semnaţi şi participaţi, viitorul începe acum!

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Artur Croitor, 12 septembrie 2016

Artur Croitor, Pretendent la calitatea de candidat la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova cheamă cetăţenii să participe la colectarea semnăturilor pentru candidatura sa. El şi-a făcut prima sa prezentare într-o conferinţă de presă, desfăşurată luni, 12 septembrie, unde a abordat şi o serie de probleme stringente ale societăţii moldoveneşti pe care le vede în această calitate.

El se consideră un protestatar civic activ, în particular a susţinut în toamna anului 2015 ideea unei mişcări civice de mare amploare, care să fie nu doar a vorbitorilor de limbă moldovenească, ci şi a celor de limbă rusă. A protestat activ şi atunci când au fost ridicate tarifele la gaz şi electricitate. În acest fel îşi înţelege menirea în calitate de Preşedinte al Asociaţiei “Lumea Liberă” care apără şi promovează interesele business-ului mic şi mijlociu.

Referitor la alegerile prezidenţiale, Artur Croitor a declarat că legislaţia electorală pune piedici artificiale pentru ca oamenii şi ideile noi să nu vină la putere. În context, el s-a adresat candidatului PDM, Marian Lupu, cu îndemnul să-şi retragă candidatura din cursa electorală şi să “treacă de partea poporului, ca să fie un exemplu pentru cetăţeni, dar şi pentru colegii săi”.

Candidatul a afirmat că oamenii Moldovei nu au nevoie de geopolitică. “Noi nu trebuie să alegem între est şi vest, îmi sunt la fel de dragi şi Uniunea Europeană, şi Rusia, şi România, şi Ucraina, şi Statele Unite ale Americii, şi China, dar politica externă a ţării trebuie să reprezinte interesele tuturor cetăţenilor”, a spus Artur Croitor.

Atunci când va ajunge Preşedinte, va organiza o Adunare Naţională la care se va dezbate corectitudinea şi legitimitatea Constituţiei Republicii Moldova, deoarece “această Constituţie nu reprezintă interesele poporului”. În calitate de preşedinte îşi mai propune să înainteze Parlamentului o serie de iniţiative legislative, iar la refuzul nejustificat al deputaţilor va organiza un referendum, “ca nimeni să nu poată împiedica realizarea dorinţei poporului moldav”.

Artur Croitor consideră problema autorităţilor locale ca fiind una dintre cele mai mari. “Primarii şi alţi aleşi locali sunt nevoiţi să se schimbe dintr-un partid în altul pentru a avea un buget. Cum un primar poate să schimbe ceva dacă nu are bani, ci doar obligaţii?”. Una dintre propunerile sale este ca autorităţilor raionale şi republicane să le fie alocate câte 25% din bugetul de stat, iar autorităţilor locale 50%.

Artur Croitor a îndemnat primarii să nu pună piedici la colectarea semnăturilor şi să anticipeze falsificarea alegerilor, el a mai rugat pe toţi cei care vor schimbări, care vor o ţară prosperă să-l susţină în măsura posibilităţilor. “Avem o şansă, să nu o pierdem, semnaţi şi participaţi, viitorul începe acum!”, a declarat el.

Simbolul campaniei sale electorale este un cocostârc, despre care spune că este simbolul binelui şi a bunăstării, iar sloganul său va fi: “Consolidarea societăţii — dezvoltarea economică”.

croitor.md