Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiArtur Croitor

Declaraţia candidatului independent Artur Croitor

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Artur Croitor, 13 septembrie 2016

Artur Croitor, Pretendent la calitatea de candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, îşi propune să realizeze o serie de schimbări atunci când va ocupa funcţia de Şef al statului. Acestea vizează, între altele, asigurarea libertăţii mass-media, reformele în economie, susţinerea activităţilor în domeniul afacerilor şi investiţiilor, asigurarea nivelului înalt de viaţă pentru medici, învăţători, poliţişti şi reprezentanţii organelor de forţă.

În cadrul unei conferinţe de presă, Artur Croitor s-a referit la căile de asigurare a independenţei reale a mass-media, astfel încât să nu fie pusă în situaţia de a face propagandă în favoarea clasei politice de la guvernare. El a declarat că atunci când va deveni Preşedinte, unul dintre obiectivele primordiale va fi demonopolizarea presei. “Jurnaliştii sunt limba poporului, jurnaliştii sunt urechile poporului, jurnaliştii sunt ochii poporului”, a precizat candidatul.

Artur Croitor a afirmat că, în mod paradoxal, televiziunea publică Moldova 1, care aparţine poporului, nu reprezintă interesele cetăţenilor, ci ale clasei politice guvernatoare. El propune în calitate de soluţie pentru ameliorarea situaţiei partajarea timpului de emisie a televiziunii publice proporţional între guvernare, autorităţile locale şi societatea civilă de comun cu partidelor extraparlamentare.

O altă propunere a domnului Artur Croitor ţine de autofinanţarea presei, inclusiv din contul publicităţii, care va necesita modificarea legislaţiei prin suportul său, atunci când va deveni Preşedinte. Iar pentru a ajunge în această postură, el a chemat presa independentă să ajute la colectarea semnăturilor prin informare corectă, în calitatea sa de puterea a patra în stat.

Problema afacerilor mici şi mijlocii este un alt subiect aflat în vizorul dlui Artur Croitor, pe motiv că acestea constituie baza economiei autohtone. “Întreprinzătorii nu sunt motivaţi să facă business în Republica Moldova, deoarece plătesc impozite mari şi nu primesc subsidii din partea statului. O altă problemă este importul masiv de produse pe care le putem obţine şi pe teritoriul Republicii Moldova”. În context, Artur Croitor propune elaborarea unui plan economic, preluat din modelul fostei URSS, crearea unei bănci a statului, precum şi instruirea masivă a tuturor celor interesaţi de afaceri.

De asemenea, domnul Croitor a spus că pilonii de bază ai unei societăţi înfloritoare sunt medicii, poliţiştii şi profesorii, capacităţile lor trebuie valorificate la maximum, inclusiv prin salarii mai mari, “astfel încât să nu ia mită şi corupţia în aceste sectoare să dispară odată şi pentru totdeauna”.

Pentru a contribui la colectarea semnăturilor în susţinerea candidatului Artur Croitor, cetăţenii sunt rugaţi să acceseze pagina de facebook introducând în bara de căutare Croitor Artur şi pe site-ul acestuia www.croitor.md.

croitor.md