Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiArtur Croitor

Artur Croitor: Republica Moldova are nevoie de idei şi oameni noi

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Artur Croitor, 15 septembrie 2016

Artur Croitor, Pretendent la calitatea de candidat la funcţia de preşedinte, cheamă partidele de opoziţie şi antreprenorii din Republica Moldova să participe la colectarea semnăturilor pentru candidatura sa şi să contribuie la buna desfăşurare a alegerilor din 30 octombrie, apelul a fost făcut într-o conferinţă de presă ce a avut loc joi, 15 septembrie 2016.

Artur Croitor cheamă partidele de opoziţie şi candidaţii civici să schimbe ordinea de zi interiorul societăţii. Deşi avem viziuni diferite, noi suntem cetăţenii ţării noastre, suntem moldoveni, indiferent de etnie, atât timp cât avem cetăţenia acestei ţări, deci, să luăm atitudine. El îi îndeamnă pe cei cărora li se adresează să se mobilizeze şi să contribuie la colectarea semnăturilor în sprijinul candidaturii sale. De asemenea, propune să se organizeze un Comitet Civic Central, care să monitorizeze alegerile prezidenţiale şi să nu permită falsificarea acestora. “Republica Moldova are nevoie de un preşedinte legitim, în caz contrar, există riscul ca istoria să se repete”. În acelaşi timp, Artur Croitor a îndemnat presa să vorbească despre candidaţii civici, independenţi, să vadă care sunt obiectivele acestora, ce îşi propun să realizeze şi prin ce căi doresc să-şi atingă scopurile.

De asemenea, Artur Croitor acuză condiţiile inechitabile la colectarea semnăturilor, declarând că legislaţia pune piedici candidaţilor civici prin impunerea unui termen scurt pentru colectarea unui număr prea mare de semnături.

În cadrul conferinţei, Domnul Croitor face apel şi către antreprenorii autohtoni, pentru a forma alte grupuri de iniţiative, ca împreună să participe la colectarea semnăturilor, într-un mod onest şi transparent. Drept urmare, acesta promite că în calitate de Preşedinte va veni cu o serie de iniţiative legislative care va îmbunătăţi atât calitatea, cât şi cantitatea întreprinderilor mici şi mijlocii. În particular, va promova atribuirea TVA în conformitate cu cifra de afaceri a fiecărui antreprenor. De asemenea, oamenii care îşi deschid o afacere vor plăti impozite abia după ce obţin primele venituri.

Artur Croitor s-a adresat lui Marian Lupu, preşedintele Partidului Democrat din Moldova, pe care l-a îndemnat să-şi retragă candidatura din cursa electorală, subliniind că acesta a pierdut demult încrederea poporului şi că plecând va deveni un exemplu atât pentru oamenii de rând, cât şi pentru colegii săi.

Pentru a contribui la colectarea semnăturilor în susţinerea candidatului Artur Croitor, cetăţenii sunt rugaţi să sune la numărul 060277076 sau/şi să acceseze pagina de facebook introducând în bara de căutare Artur Croitor şi pe site-ul acestuia www.croitor.md.

croitor.md