Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiDumitru Ciubaşenco

Renato Usatîi: Jurnalistul Dmitrii Ciubaşenco ar putea fi candidatul “Partidului Nostru” la funcţia de preşedinte

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Dumitru Ciubaşenco, 15 august 2016

Directorul publicaţiei “Panorama”, jurnalistul Dmitrii Ciubaşenco poate fi înaintat în calitate de candidat la funcţia de preşedinte din partea “Partidului Nostru”. Această informaţie a fost confirmată pentru NM de către preşedintele partidului, Renato Usatîi.

Renato Usatîi a spus că, dacă alegerile vor avea loc, atunci “Partidul Nostru” va participa la ele pentru a “răsturna regimul [prim-vicepreşedintelui Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc”.

“Sînt multe întrebări în privinţa faptului dacă alegerile în genere vor avea loc, precum şi dacă Partidul Democrat va lupta la modul real pentru funcţia de preşedinte sau va înainta nominal pe cineva, pentru a susţine în realitate pe altcineva. Cu toate acestea, «Partidul Nostru» va înainta un asemenea candidat, care va susţine ideea că suveranitatea Moldovei aparţine poporului, iar el nemijlocit va realiza asta”, a subliniat liderul PN.

Potrivit lui, candidatul “Partidului Nostru”, în caz de cîştig, trebuie să semneze decretul privind dizolvarea Parlamentului. “Unul dintre candidaţii pe care îi analizăm noi acum este Dmitrii Ciubaşenco. Acest om, care critică foarte dur regimul din momentul apariţiei sale, omul care niciodată nu se va vinde şi nu va deveni marionetă în mîinile regimului de guvernare”, susţine Usatîi.

El a comunicat că va avea loc Congresul partidului la care va fi analizată şi această întrebare. “Dar mie personal, el [Ciubaşenco] îmi este simpatic, pentru că el poate oferi poporului ceea ce doreşte, iar majoritatea populaţiei astăzi pledează pentru desfăşurarea alegerilor parlamentare anticipate”, a adăugat liderul “Partidului Nostru”.

Dmitrii Ciubaşenco a refuzat să comenteze subiectul înaintării sale la funcţia de preşedinte, menţionînd că “Partidul Nostru” are cîţiva candidaţi la această funcţie.

Dmitrii Ciubaşenco a fost redactor-şef al ziarului “Moldavskie Vedomosti”, unde a lucrat 14 ani. În 2009, el a părăsit această funcţie şi a creat o nouă publicaţie, “Panorama”.

pnru.md