Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiDumitru Ciubaşenco

Usatîi şi “Partidul Nostru” au înaintat candidatura lui Dumitru Ciubaşenco la funcţia de preşedinte al RM

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Dumitru Ciubaşenco, 31 august 2016 | 

CEC a înregistrat grupul de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor în susţinerea înaintării candidaturii lui Ciubaşenco pentru participarea la alegerile prezidenţiale.

Astăzi, Comisia Electorală Centrală a înregistrat grupul de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor privind înaintarea lui Dumitru Ciubaşenco în calitate de candidat la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova.

Candidatul “Partidului Nostru” a fost primul care a depus actele necesare.

Decizia privind înaintarea lui Ciubaşenco la alegerile prezidenţiale a fost luată în dimineaţa zilei de 31 august cu vot unanim al Consiliului Naţional al “Partidului Nostru” în frunte cu preşedintele formaţiunii, Renato Usatîi.

“Dumitru Ciubaşenco este omul care nu a participat niciodată în scheme de corupţie, mereu a pledat pentru adevăr şi a refuzat orice propuneri prin care autorităţile i-ar fi pătat numele”, a spus la şedinţa Consiliului Naţional Renato Usatîi. “Ciubaşenco este un patriot adevărat, despre care pot fi spuse doar lucruri bune. Chiar şi «analiştilor» angajaţi de Plahotniuc la posturile lui de televiziune le-a fost ruşine să-l critice”.

“Noi mergem la alegeri şi vom lupta pentru victorie”, a declarat Usatîi.

Sub aplauzele activiştilor “Partidului Nostru”, care au participat la şedinţa Consiliului Naţional, Dumitru Ciubaşenco a mulţumit pentru încrederea oferită de membrii formaţiunii.

“Ne îndreptăm spre victorie în modul cel mai serios. Avem nevoie de victoria la alegeri pentru a lichida regimul lui Plahotniuc”, a spus Ciubaşenco. “Aceste alegeri sînt foarte importante, iar dacă nu vom învinge acum, atunci peste doi-trei ani regimul oligarhic va extermina ţara. Vom învinge!”

Depunerea actelor la CEC a avut loc în prezenţa preşedintelui “Partidului Nostru”, Renato Usatîi, şi peste o sută de membri ai grupului de iniţiativă şi susţinătorilor formaţiunii politice, care au mers la clădirea Comisiei Electorale, pentru a-şi susţine candidatul.

Procedura de înregistrare a documentelor la CEC a avut loc fără incidente. Membrii CEC, care au primit documentele, i-au urat lui Ciubaşenco şi “Partidului Nostru” succese la alegeri.

Ciubaşenco: Primul pas al preşedintelui ales trebuie să fie decretul privind dizolvarea Parlamentului

“Scopul participării mele în campania electorală constă în ceea de a cîştiga la alegerile prezidenţiale şi să izbăvim Moldova de regimul lui Plahotniuc”, a declarat Dumitru Ciubaşenco, candidatul “Partidului Nostru” la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, după depunerea documentelor de înregistrare a grupului de iniţiativă la Comisia Electorală Centrală.

“Primul pas al Preşedintelui RM trebuie să fie semnarea decretului privind dizolvarea Parlamentului”, a declarat Ciubaşenco pentru jurnalişti. “Ulterior, trebuie să fie declarate alegeri parlamentare anticipate, care vor forma o nouă majoritate parlamentare şi un nou Guvern. Noua putere va curăţa ţara de regimul oligarhic, şi trebuie să curăţe «grajdurile lui Augias» lăsate de Plahotniuc şi să construiască o nouă Moldovă”.

“Mandatul, legitimitatea decretului privind dizolvarea Parlamentului va fi oferit de popor, din partea alegătorilor în cadrul alegerilor”, a subliniat Ciubaşenco, răspunzînd jurnaliştilor, în ce fel poate fi dizolvat Parlamentul.

Despre ceea cum noul preşedinte al RM trebuie, în primul rînd, să dizolve Parlamentul şi să asigure desfăşurarea alegerilor Parlamentare, anterior a declarat liderul “Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

Usatîi: Mergem la alegeri pentru a detrona “ISIS-ul moldovenesc”, regimul terorist al lui Plahotniuc

În pofida faptului că această campanie prezidenţială este una absolut ilegală, în condiţiile în care toţi cunosc despre încălcările întreprinse de regimul politic pentru a nu-l admite pe Usatîi la alegeri, “Partidul Nostru” a luat decizia de înaintare a candidatului său, a declarat Renato Usatîi pentru presă, după înregistrarea la Comisia Electorală Centrală a grupului de iniţiativă privind înaintarea lui Dumitru Ciubaşenco în calitate de candidat la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova.

Partidul era obligat să facă acest lucru pentru că ne susţin mii de alegători, pe care nu sîntem în drept să-i lăsăm în voia sorţii, a spus Usatîi.

“Am analizat mulţi candidaţi, însă, ne-am oprit la candidatura lui Dumitru Ciubaşenco”, a declarat liderul “Partidului Nostru” pentru jurnalişti. “Este o candidatură corectă, un om sincer şi demn. Iar noi mergem la alegeri pentru a cîştiga”.

Usatîi a subliniat că Ciubaşenco nu este membru al “Partidului Nostru” şi va fi candidatul tuturor cetăţenilor Moldovei.

“Unii politicieni declară că Ciubaşenco nu are, deocamdată, experienţă politică, nu are echipă. Vreau să vă spun că el are echipă. Iar faptul că nu are experienţa de a minţi şi a purta măşti, ceea ce fac majoritatea politicienilor noştri pe parcursul a 20 de ani, că nu are experienţa de a-şi schimba culoarea, pe mine doar mă bucură”, a spus Usatîi.

“Sarcina noastră de bază la aceste alegeri — a spus liderul «Partidului Nostru» — este de a desfăşura cea mai amplă campanie antiteroristă în istoria Moldovei. Pentru că regimul lui Plahotniuc este acelaşi ISIS moldovenesc.

Iar astăzi noi nu trebuie să vorbim la alegeri despre geopolitică. Aceste alegeri trebuie să fie pentru toţi cetăţenii Moldovei exerciţiul decisiv împotriva capturării statului. Împotriva regimului lui Plahotniuc care transformă ţara noastră într-un azil pentru bătrîni, pentru ca peste cîţiva ani să-l transforme în cimitir.

Sînt bucuros că Ciubaşenco a acceptat propunerea noastră de a fi candidatul «Partidului Nostru». Iar echipa noastră noastră va face toată munca necesară pentru a detrona regimul oligarhic, terorist, condus de Plahotniuc, care a capturat statul moldovenesc”.

“Voi fi alături de Dumitru Ciubaşenco, voi fi conducător al operaţiunii antiteroriste”, a declarat Usatîi. “Eu personal, voi crea un «Mossad» moldovenesc împotriva lui Plahotniuc, iar atunci cînd ei vor fugi din ţară, îi vom aduce înapoi în Patrie, prin intermediul poştei diplomatice”.

pnru.md