Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiDumitru Ciubaşenco

Usatîi şi Ciubaşenco au dat startul colectării semnăturilor în toată Moldova

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Dumitru Ciubaşenco, 3 septembrie 2016

Renato Usatîi şi Dumitru Ciubaşenco au dat startul campaniei de colectare a semnăturilor pentru înregistrarea lui Ciubaşenco în calitate de candidat la alegerile preşedintelui Republicii Moldova. Despre aceasta aceştia au declarat la o conferinţă de presă improvizată, care a avut loc în faţa oficiului poştal din centrul Chişinăului.

“Noi ştim că avem sute de mii de susţinători în întreaga ţară. De dimineaţă am fost informat că nu există probleme cu colectarea semnăturilor, oamenii vin cu mare entuziasm, atunci cînd află despre candidatul nostru”, a declarat Renato Usatîi pentru jurnalişti.

“Am luat decizia cu Dumitru Alexeevici să participăm la colectarea semnăturilor în toată ţara. Planificăm să participăm astăzi în Chişinău, după care vom merge la Cahul, iar din Cahul vom trece prin Comrat. Aşa va fi în fiecare zi, pentru că, dacă cineva vrea să îndeplinească cincinala şi să arate că pot colecta semnăturile necesare în 24 de ore (este vorba despre unele informaţii precum că în instituţiile de stat din raioanele ţării, angajaţii sînt impuşi să semneze pentru candidatul PD. — Ru1.md), atunci noi, vrem să fie o acţiune populară de colectare a semnăturilor în favoarea candidatului nostru”, a spus Usatîi.

“Poate că asta nu va fi atît de rapid, dar noi vrem să vedem un număr cît mai mare de oameni. Deja am primit mii de scrisori, mesaje pe reţelele de socializare, că foarte mulţi vor să facă cunoştinţă personal cu Dumitru Alexeevici, să-i strîngă mîna, iar asta mă bucură”.

“Astăzi începem colectarea semnăturilor pentru înregistrarea mea în calitate de candidat”, a spus, la rîndul său, Dumitru Ciubaşenco pentru jurnalişti. “Fiecare semnătură pentru candidatul «Partidului Nostru» este o semnătură pentru schimbarea puterii în Moldova”, a subliniat el. “Programul nostru e simplu şi uşor de înţeles. Noi ne asumăm sarcina că primul decret semnat de preşedintele ales va fi cel de dizolvare a Parlamentului, iar asta va deschide calea spre alegerile parlamentare anticipate. În rezultatul acestor alegeri trebuie să fie formată o guvernare normală, care va începe să construiască un stat normal. Îi îndemn pe toţi să-şi lase semnătura în septembrie, iar în octombrie să-şi dea votul împotriva regimului actual, împotriva lui Plahotniuc. Asemenea oameni în Moldova sînt majoritatea, iar eu sînt convins că ei ne vor susţine”.

Renato Usatîi şi Dumitru Ciubaşenco au confirmat că candidatul “Partidului Nostru” şi tot partidul acţionează în echipă şi au un scop unic.

“Cei care scriu că «iată, pentru Usatîi aş vota în primul tur, dar pe Ciubaşenco îl cunoaştem rău», vreau să le spun: Ciubaşenco sîntem noi, iar noi sîntem Ciubaşenco. Nu trebuie să fim dezbinaţi acum”, a spus Renato Usatîi. “Da, Dumitru Alexeevici nu e membru de partid. Iar graţie acestui fapt, ştiu că pentru el vor vota şi cei care anterior n-au votat pentru «Partidul Nostru», iar noi vom obţine tot ceea ce ne-am dorit”.

“Pe reţelele de socializare au apărut glume despre candidatul «Renato Ciubaşenco» sau «Dumitru Usatîi»”, a spus, la rîndul său, Dumitru Ciubaşenco. “Nu sîntem împotrivă. Eu cred că vom reuşi să formăm un tandem care va oferi rezultate foarte bune pentru Moldova. Puterea «Partidului Nostru», popularitatea şi autoritatea lui Renato Gheorghievici, înmulţită la pregătirea şi decizia mea de a face ceea ce am planificat, vor aduce rezultatul aşteptat”.

pnru.md