Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiDumitru Ciubaşenco

Ciubaşenco: Decretul privind dizolvarea Parlamentului va fi unul al întregului popor

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Dumitru Ciubaşenco, 11 septembrie 2016

Cetăţenii care vor vota pentru Dumitru Ciubaşenco la funcţia de preşedinte a Moldovei, vor vota pentru dizolvarea Parlamentului nelegitim. Despre aceasta, la o întîlnire cu locuitorii capitalei la una dintre cele mai aglomerate pieţe din Chişinău, “Calea Basarabiei”, a declarat Dumitru Ciubaşenco. Întîlnirea cu orăşenii a avut loc în cadrul campaniei naţionale de colectare a semnăturilor pentru înregistrarea lui Ciubaşenco în calitate de candidat la funcţia de preşedinte al ţării, înaintat de “Partidul Nostru”.

“Majoritatea absolută a cetăţenilor vor schimbări, vor să schimbe situaţia spre bine, inclusiv prin intermediul alegerilor prezidenţiale. Toţi susţin ideea noastră privind dizolvarea Parlamentului”, a declarat el. El a subliniat că declaraţiile autorităţilor despre o oarecare imposibilitate de a emite un asemenea decret, interesează formaţiunea politică cel mai puţin: “Important este că ne susţine marea majoritate a cetăţenilor”. Ciubaşenco este convins că însăşi poporul va oferi preşedintelui legitimitatea şi dreptul de a emite un asemenea decret. “Mai tîrziu va fi publicat proiectul acestui decret, precum şi temeiurile sale juridico-politice. Toţi vor vedea că acesta va fi un decret legitim. Acesta nu va fi decretul lui Renato Usatîi, şi nu cel al lui Dumitru Ciubaşenco — acesta va fi decretul cetăţenilor ţării, iar semnătura preşedintelui pe acest decret va fi ultima”, a conchis el.

Ciubaşenco la Sîngera: Încercarea regimului de a falsifica alegerile va duce la înfrîngerea sa

“Dacă guvernarea va decide să falsifice alegerile, acesta va declanşa evenimente în rezultatul cărora noi oricum vom obţine victoria” — despre aceasta a declarat Dumitru Ciubaşenco în cadrul întîlnirii cu locuitorii oraşului Sîngera, care a avut loc în cadrul campaniei naţionale de colectare a semnăturilor în susţinerea sa la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, înaintat de “Partidul Nostru”.

Corupţia totală şi fărădelegea au cuprins toate domeniile statului, iar dacă regimul nu va fi debarcat, republica nu va avea şanse, este convins Ciubaşenco. “Deplasîndu-ne prin Moldova, vedem cît de mult a degradat totul. Totul e distrus. Începi să te gîndeşti: e posibil oare de a opri acest proces de degradare şi de a începe de a renaşte ţara noastră? Sînt convins că, cu forţele întregului popor, vom reuşi să prevenim o catastrofă naţională şi să restaurăm tot ceea ce a fost distrus”.

“Pe această cale voi merge pînă la capăt”, a adăugat Ciubaşenco. Locuitorii Sîngerei i-au adresat lui Dumitru Ciubaşenco multiple întrebări în cadrul întîlnirii şi au lăsat zeci de semnături în susţinerea înregistrării sale în calitate de candidat la funcţia de preşedinte al Moldovei.

Ciubaşenco la Cricova: Boicotarea alegerilor va priva cetăţenii Moldovei de dreptul de a vota împotriva guvernării

Calea “Partidului Nostru”, cea de a dizolva Parlamentul prin intermediul unui decret prezidenţial, spre deosebire de boicotarea alegerilor, are şanse reale de succes. Despre aceasta la întîlnirea cu cetăţenii care a avut loc în oraşul Cricova, a declarat Dumitru Ciubaşenco. Întîlnirea a avut loc în cadrul campaniei naţionale de colectare a semnăturilor pentru înaintarea lui Dumitru Ciubaşenco în calitate de candidat la funcţia de preşedinte al ţării, din partea “Partidului Nostru”.

“Noi întîlnim oameni în fiecare zi, oameni care intenţionează să meargă la alegeri, vedem că ei doresc să voteze împotriva guvernării, iar boicotarea lor ar însemna privarea lor de această posibilitate. Comuniştii înţeleg că nu vor reuşi să aibă un rezultat bun, chiar dacă Voronin va merge — doar se va face de ruşine”, a declarat el. Potrivit lui Ciubaşenco, argumentarea propunerii comuniştilor de a boicota alegerilor nu ţine în faţa criticilor. “Comuniştii se contrazic. Potrivit lor, totul se falsifică, dar ce împiedică guvernarea să falsifice prezenţa? Iar în turul doi, prezenta nu va juca niciun rol”, a rezumat el.

pnru.md