Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiDumitru Ciubaşenco

Declaraţia “Partidului Nostru” despre planurile puterii de a alunga din ţară o importantă parte din cetăţenii activi

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Dumitru Ciubaşenco, 17 septembrie 2016

Majorarea de ieri a tarifelor la energia termică, care a fost efectuată în ajunul unui nou sezon de încălzire, a fost nu doar o lovitură puternică aplicată practic întregii populaţii din capitală, ci şi o parte dintr-un plan al puterii de alungare din ţară a unei mari părţi a electoratului activ, care nu convine regimului oligarhic ce a capturat ţara.

Nu e un secret că Partidul Democrat practic nu are alegători în capitală (rating-ul PD, cu mici excepţii, tot timpul a fost în jur de un procent), iar rating-ul aliaţilor lor, liberalii, a căzut atât de jos încât a trebuit să se implice Plahotniuc personal pentru ca prin sistemul judiciar pe care-l controlează, să-l salveze pe Chirtoacă de un referendum care în mod firesc s-ar fi terminat cu demiterea lui ruşinoasă.

Şi democraţii, şi liberalii îşi dau bine seama că chişinăuienii sunt acea forţă care în orice moment poate ieşi în stradă şi pune capăt guvernării lor atât în Chişinău, cât şi în întreaga ţară. De aceea, se face tot posibilul pentru a-i obliga pe locuitorii capitalei să plece masiv din ţară. În timp ce autorităţile centrale majorează tarifele la energie termică, ştiind că omenii nu au cum plăti nici măcar în baza actualelor tarife, Chirtoacă continuă să-şi bată joc de oraş în toate direcţiile (de la drumuri până la panouri publicitare şi gherete ale rudelor sale şi a colegilor săi de partid), ştiind că sistemul lui Plahotniuc îl va salva şi de justiţie, şi de răzbunarea poporului.

Apropo, de ceva timp capitala din nou se sufocă de un miros insuportabil, iar drept răspuns la indignarea chişinăuienilor, Chirtoacă şi acoliţii săi doar strâng din umeri şi spun că ei singuri nu ştiu de unde a apărut acest miros.

Dragi chişinăuieni! Nu cedaţi — momentul deciziei poporului e tot mai aproape. Pe data de 30 octombrie vom alege un Preşedinte care va dizolva Parlamentul şi va numi data alegerilor parlamentare anticipate. Deja în primăvara anului viitor, poporul va prelua controlul nu doar asupra tuturor structurilor parlamentare şi guvernamentale, nu doar va scoate procuratura şi instanţele de judecată de sub regimul oligarhic, dar şi va elibera Chişinăul de un primar care terorizează al zecelea an capitala şi locuitorii ei.

pnru.md