Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiDumitru Ciubaşenco

Ciubaşenco: Guvernarea a lăsat în voia sorţii zeci de sate şi oraşe

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Dumitru Ciubaşenco, 18 septembrie 2016

Statul care trebuie să joace un rol-cheie în dezvoltarea teritoriului Moldovei, practic a lăsat în voia sorţii o mulţime de localităţi, fapt despre care mărturisesc haosul şi delăsarea din zeci de sate şi oraşe. Despre aceasta a declarat Dumitru Ciubaşenco în cadrul întrîlnirii cu locuitorii oraşului Iargara, care a avut loc în cadrul campaniei naţionale pentru colectarea semnăturilor în susţinerea sa în calitate de candidat din partea “Partidului Nostru” la funcţia de preşedinte al Moldovei.

El a subliniat că statul trebuie să se ocupe de toate. “Trebuie să fie elaborate programe privind dezvoltarea diverselor domenii, trebuie să acorde finanţare pentru aceasta. Se spune că nu sînt bani. Acel miliard care a fost furat putea să ajungă pentru deschiderea a mii de ferme în toată Moldova”.

“Aici domnesc aceleaşi stări de spirit ca şi peste tot. Statul a lăsat oamenii şi localităţi întregi în voia sorţii. Noi sîntem ferm convinşi că statul trebuie să joace un rol-cheie în renaşterea ţării”, a declarat Ciubaşenco.

“Recent în Iargara au avut loc două inundaţii. Oamenii se plîng că le-au fost înecate casele. Oamenii, cînd au loc anumite calamităţi, nu trebuie să ceară, ei nu sînt cerşetori. Serviciul pentru Situaţii Excepţionale trebuie să ia măsuri de sine stătător”, a conchis Ciubaşenco.

Ciubaşenco la Teleneşti: Autorităţile utilizează sondaje de opinie false pentru a “adapta” rezultatele alegerilor

Sondajele de opinie la comandă reprezintă o metodă de falsificare, utilizată de autorităţi pentru a “învăţa” cetăţenii cu anumite cifre, iar ulterior a “adapta” rezultatele alegerilor prezidenţiale cu rezultatele acestor sondaje.

Despre aceasta a declarat Dumitru Ciubaşenco în cadrul întîlnirii cu locuitorii oraşului Teleneşti, care a avut loc în cadrul campaniei naţionale privind colectarea semnăturilor în susţinerea sa în calitate de candidat al “Partidului Nostru” la funcţia de preşedinte al Moldovei.

“Regimul de guvernare utilizează o nouă metodă de falsificare a alegerilor prezidenţiale — sondajele de opinie. Deja au început a fi publicate primele sondaje false şi realizate la comandă, scopul cărora este să înveţe alegătorii cu anumite rating-uri. În conformitate cu aceste cifre, vor fi adaptate rezultatele alegerilor, cu ajutorul falsificărilor”, a declarat Ciubaşenco.

Acesta a subliniat că guvernarea utilizează pentru aceasta anumiţi “sociologi” care “desenează cifrele la ei acasă”. “În Moldova serviciile de sondare sînt compromise, la fel ca şi organizaţiile politice”, a spus el.

“Acum se repetă situaţia cu partidul «Patria», care era în 2014. Atunci rating-ul partidului lui Renato Usatîi era scăzut din start. Cu toate acestea, în ultima săptămînă a început o creştere bruscă a rating-ului partidului, iar atunci cînd a devenit clar că el trece peste 20%, autorităţile nu au avut altă soluţie decît să elimine partidul «Patria» de la alegeri”, a rezumat el.

În încheiere Ciubaşenco a subliniat că: “Aceasta nu ne sperie, noi mergem înainte, iar cel mai bun răspuns al nostru la aceste falsificări va fi victoria noastră convingătoare!”

Ciubaşenco la Leova: Ieşirea “Partidului Nostru” din cursa electorală ar însemna trădarea alegătorilor

Dumitru Ciubaşenco a recomandat unor concurenţi electorali care consideră că “Partidul Nostru” trebuie să iasă din cursa electorală în favoarea lor, să se calmeze şi să nu mai cerşească. Despre aceasta Ciubaşenco a declarat în cadrul întîlnirii cu locuitorii oraşului Leova, în cadrul campaniei naţionale de colectare a semnăturilor în susţinerea sa la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, înaintat de “Partidul Nostru”.

“Nu ştiu de ce, unii concurenţi electorali consideră că «Partidul Nostru» şi candidatul său trebuie să iasă din cursa electorală în favoarea lor. Este o solicitare absurdă”, a declarat Ciubaşenco.

Potrivit lui, zeci de întîlniri, care au avut loc în localităţile Moldovei, demonstrează despre faptul că cetăţenii susţin iniţiativa “Partidului Nostru” privind dizolvarea Parlamentului.

“Ieşirea din cursa electorală ar însemna trădarea alegătorilor. Pentru partidul care este susţinut de sute de mii de cetăţeni, ieşirea ar fi însemnat capitularea, ceea ce este absurd de la sine”, a adăugat el.

În legătură cu aceasta, Ciubaşenco a subliniat că asemenea comportament din partea unor concurenţi electorali mărturiseşte despre lipsa de respect faţă de electoratul “Partidului Nostru” şi candidatului său.

“Le-aş da o recomandare: nu trebuie să vă demonstraţi supărarea pentru că «Partidul Nostru» şi-a înaintat candidatul. Nu trebuie să cerşiţi. Noi avem campania noastră, voi o aveţi pe a voastră”, a constatat el.

pnru.md