Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiDumitru Ciubaşenco

Ciubaşenco: Patriotismul poate consolida cetăţenii Moldovei

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Dumitru Ciubaşenco, 19 septembrie 2016

Statul Moldovei este numit drept unul “nerealizat”, iar la aceasta a dus guvernarea proastă a ţării, prin care s-au remarcat toate Guvernele fără de excepţie. Despre aceasta a declarat Dumitru Ciubaşenco în cadrul întîlnirii cu locuitorii satului Ruseni, raionul Edineţ, care a avut loc în cadrul campaniei naţionale de colectare a semnăturilor în susţinerea în calitate de candidat al “Partidului Nostru” la funcţia de preşedinte al Moldovei.

Ciubaşenco a subliniat că, reieşind din cantitatea de resurse şi populaţie, Moldova este un stat perfect viabil şi efectiv. “Astăzi, un fapt general acceptat este că, Moldova nu s-a realizat ca stat. Dar, într-un termen istoric relativ mic, în condiţiile unei activităţi corecte a statului, economia ţării şi sfera socială putea fi majorată considerabil, la fel ca şi nivelul şi calitatea vieţii”, a declarat el.

Unitatea cetăţenilor în jurul ideii edificării unei republici moldoveneşti reînnoite, contribuie la fortificarea statalităţii şi creării unei naţiuni politice în Moldova, consideră Ciubaşenco. “Ideea de a uni cetăţenii în baza patriotismului, dragostei faţă de Moldova — impresionează şi locuitorii ţării”, a adăugat el.

Potrivit lui Ciubaşenco, societatea moldovenească trebuie consolidată, fără deosebire de apartenenţa etnică sau politică a cetăţenilor.

pnru.md