Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiDumitru Ciubaşenco

Dumitru Ciubaşenco a prezentat la CEC peste 25 de mii semnături pentru înregistrarea sa în calitate de candidat la funcţia de Preşedinte

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Dumitru Ciubaşenco, 22 septembrie 2016

Joi, 22 septembrie, Dumitru Ciubaşenco, înaintat de “Partidul Nostru” în calitate de candidat la funcţia de Preşedinte, a transmis la Comisia Electorală Centrală peste 25 de mii de semnături colectate în susţinerea sa, prin toată Moldova.

După verificarea semnăturilor CEC va lua decizia în legătură cu înregistrarea lui Dumitru Ciubaşenco în calitate de candidat la alegerile Preşedintelui Republicii Moldova, care trebuie să aibă loc pe 30 octombrie 2016. În cadrul procedurii de depunere a listelor de subscripţie, Ciubaşenco a desfăşurat un briefing pentru presă.

După cum a declarat candidatul “Partidului Nostru”, la CEC au fost transmise peste 900 de liste de subscripţie. Semnăturile au fost colectate în 32 de raioane şi municipii din ţară (sînt necesare cel puţin 18), inclusiv în 26 de raioane au fost colectate peste 600 de semnături. În cadrul campaniei de colectare a semnăturilor, potrivit lui Ciubaşenco, au fost cheltuiţi în jur de 470 de mii de lei din fondul special, plafonul maxim al căruia, conform legii, este de 560 de mii de lei. În general, banii au fost cheltuiţi pentru materiale informaţionale, benzină şi promovare pe reţelele de socializare.

pnru.md