Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiDumitru Ciubaşenco

Ţîpovici: Înnegrind “Partidul Nostru”, regimul încearcă să se opună victoriei lui Ciubaşenco

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Dumitru Ciubaşenco, 23 septembrie 2016

Campania desfăşurată de regimul lui Plahotniuc privind înnegrirea “Partidului Nostru”, este o tentativă de a încurca victoriei lui Dumitru Ciubaşenco, care este înaintat de formaţiunea politică în calitate de candidat la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova. Despre aceasta, în cadrul unei conferinţe de presă în faţa MAI, a declarat vicepreşedintele “Partidului Nostru”, Nicolai Ţîpovici.

“Ultimele două-trei săptămîni vedeţi cum la «canalele porno ale lui Plahotniuc» a se desfăşoară o campanie mincinoasă privind înnegrirea activiştilor noştri, cum una după alta se intentează dosare penale în baza unor învinuiri false. Aceasta se întîmplă pentru că «Partidul Nostru» toţi ultimii ani luptă împotriva regimului, are o susţinere enormă din partea alegătorilor şi anume de aceasta se teme guvernarea”, a declarat Ţîpovici.

El a declarat că scopul acestui val de arestări şi a campaniei informaţionale mincinoase care îl însoţeşte este de a încerca să se opună victoriei candidatului opoziţiei din partea “Partidului Nostru”, Dumitru Ciubaşenco.

Odată cu asta, Ţîpovici a subliniat că aceste încercări, ca şi mai înainte, vor fi zadarnice, iar autorităţile nu vor reuşi să sperie “Partidul Nostru” cu dosare penale fabricate şi persecuţii de a canalele lui Plahotniuc. Ţîpovici a declarat că formaţiunea politică va lupta pînă la sfîrşitul victorios cu regimul criminal de guvernare.

Vicepreşedintele “Partidului Nostru” s-a adresat către conducătorul Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, precum şi şefului adjunct al Inspectoratului General de Poliţie, Gheorghe Cavcaliuc, cu îndemnul să-şi vină în fire, să renunţe la aceste activităţi ilegale şi represiuni împotriva opoziţiei.

“Cu arestări nu ne veţi speria, aşa cum nu aţi reuşit să ne speriaţi şi mai înainte. Vedeţi să nu ajungeţi în viitor acolo unde îi băgaţi acum pe activiştii noştri”, a conchis Ţîpovici.

De asemenea, Ţîpovici a spus că împreună cu colegii de partid ei au venit la MAI pentru a le prezenta cauzele deschise pe numele lor, dacă ele există. “Eu nu vreau ca cineva să se implice în viaţa mea personală, să-mi asculte convorbirile şi să-mi citească mesajele”, a spus el.

Ţîpovici a amintit că partidul lui Renato Usatîi a fost exclus din alegerile din 2014 şi, acum, ei vor să facă acelaşi lucru “prin acţiunile lor şi presiune, ei încearcă să ne discrediteze în faţa poporului, pentru că ei nu se tem de alţi candidaţi ci de candidatul nostru — Dumitru Ciubaşenco — se tem”, a menţionat Ţîpovici.

pnru.md