Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiDumitru Ciubaşenco

Usatîi: Victoria lui Ciubaşenco va fi linia de finiş pentru Plahotniuc

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Dumitru Ciubaşenco, 28 septembrie 2016

“Fraza-cheie în interviul pe care l-a oferit ieri Plahotniuc: «Oricine ar fi preşedintele Moldovei, Partidul Democrat va rămîne la guvernare». Aceasta a fost clar de la bun început, iar eu am spus de multe ori despre asta”, aşa a comentat Renato Usatîi textul publicat în presă din numele lui Vladimir Plahotniuc. “Anume de aceasta, candidatul «Partidului Nostru», Dumitru Ciubaşenco, participă la alegeri — pentru a cîştiga, dar nu pentru a fi preşedinte sub guvernarea PDM”.

“El candidează la această funcţie doar cu un singur scop — de a distruge monopolul Partidului Democrat, dizolvînd Parlamentului şi anunţînd alegeri parlamentare anticipate. În condiţiile în care poporul dispreţuieşti PDM-ul şi stăpînul acesteia — aceasta va fi sfîrşitul lui Plahotniuc şi clanului său mafiot”, a scris Usatîi pe pagina sa de Facebook.

“P.S. Despre constituţionalitatea decretului privind dizolvarea Parlamentului «coordonatorul» îi poate spune lui Timofti, nu unui preşedinte ales de întreg poporul, mai ales celui care va fi ales anume pentru a semna acest decret. Şi în genere, Plahotniuc nu ar trebui să scîrnăvească cuvîntul «Constituţia», pronunţîndu-l cu gura sa”.

pnru.md