Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiDumitru Ciubaşenco

Dumitru Ciubaşenco — candidat la funcţia de Preşedinte al Moldovei!

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Dumitru Ciubaşenco, 29 septembrie 2016

Joi, 29 septembrie, CEC l-a înregistrat oficial pe Dumitru Ciubaşenco în calitate de candidat la funcţia de Preşedinte al Moldovei, din partea “Partidului Nostru”. Pentru această decizie au votat unanim toţi membrii Comisiei Electorale Centrale.

“Astăzi am fost înregistrat în calitate de candidat la funcţia de preşedinte al Moldovei. Sîntem convinşi că vom demonstra un rezultat bun la alegeri”, a declarat Ciubaşenco. “Aţi văzut rezultatele sondajelor. Sînt mulţumit de aceste rezultate, după doar trei săptămîni a activităţii mele politice, am atins rezultate excelente. Avem un mare potenţial, inclusiv, pe cîmpul electoralului indecis, cu care intenţionăm să lucrăm”, a adăugat el. Ciubaşenco a subliniat că, campania electorală va fi una foarte activă. Potrivit lui, deja în prima săptămînă sînt planificate peste 50 de întîlniri în toată Moldova. Mai mult, trebuie să aibă loc şi întîlniri cu reprezentanţii diasporei moldoveneşti peste hotare.

Cum s-a menţionat anterior, în cadrul campaniei de colectare a semnăturilor, Ciubaşenco împreună cu preşedintele “Partidului Nostru”, Renato Usatîi, şi grupul de iniţiativă au vizitat zeci de oraşe şi sate din Moldova, fiind întîmpinaţi pretutindeni cu căldură şi urări de bine, inclusiv la alegeri. “În buletin va fi simbolul electoral — un dreptunghi cu numele lui Renato Usatîi. De aceea, dacă cineva nu va recunoaşte din prima numele meu, să găsească numele lui Usatîi. Aşa cum a spus Renato Gheorghievici, «Ciubaşenco sînt eu, eu sînt Ciubaşenco»”, a menţionat atunci Ciubaşenco.

Anterior, Dumitru Ciubaşenco a confirmat că obligaţiunile sale şi ale “Partidului Nostru” rămîn aceleaşi: semnarea decretului privind dizolvarea Parlamentului, desfăşurarea alegerilor parlamentare anticipate. El a comunicat că proiectul decretului este deja pregătit şi va fi făcut public după demararea campaniei electorale, împreună cu argumentarea politico-juridice ale acestuia. “În argumentarea politică se menţionează clar, de ce actuala guvernare este ilegală şi de ce aceasta trebuie să plece. Partea juridică argumentează de ce un asemenea decret prezidenţial este legitim şi legal”.

De asemenea, Ciubaşenco a respins zvonurile provocatoare, difuzate de actualul regim de guvernare. “În timpul deplasărilor noastre, am auzit diferite speculaţii, insinuări, precum că noi ne vom retrage de la alegeri. Candidatul «Partidului Nostru» nu se va retrage din alegeri. A te retrage de la alegeri, ar însemna trădarea aşteptărilor alegătorilor noştri, care ne-au spus în zeci de sate şi oraşe — mergeţi pînă la capăt, dizolvaţi Parlamentul, obţineţi alegeri anticipate”.

Înregistrarea candidatului a precedat etapa de colectare a semnăturilor, la încheierea căreia Ciubaşenco a transmis la Comisia Electorală Centrală peste 25 de mii de semnături, colectate în susţinerea sa în întreaga ţară. În total, la CEC au fost transmise peste 900 de liste de subscripţie. Semnăturile au fost colectate în 32 de raioane şi municipii ale ţării (în condiţiile unui minim de 18), inclusiv, în 26 dintre raioane au fost colectate peste 600 de semnături.

pnru.md