Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiDumitru Ciubaşenco

Ciubaşenco la protest: Adunătura de bandiţi, numită “parlament”, a scuipat din nou în sufletul oamenilor

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Dumitru Ciubaşenco, 3 octombrie 2016

Candidatul “Partidului Nostru” la funcţia de preşedinte al Moldovei, Dumitru Ciubaşenco a participat la acţiunea de protest împotriva deciziei luate de Guvern privind punerea pe umerii cetăţenilor ţării a miliardului furat de autorităţi.

Acţiunea de protest, la care au participat câteva sute de oameni, a avut loc astăzi în faţa Parlamentului.

“Acesta nu este Parlamentul ţării, care pretinde la statutul de stat de drept. Aceasta este o adunătură de bandiţi şi hoţi. Ei au furat acest miliard şi, fără frică de nimeni, în toiul campaniei electorale, s-au adunat pentru a legaliza furtul miliardului”, a declarat Ciubaşenco.

Ceea ce este caracteristic, aşa-numita majoritate parlamentară a lui Plahotniuc a ignorat şedinţa la care trebuia să fie analizată iniţiativa privind înaintarea votului de neîncredere Guvernului Filip.

“Este încă o scuipătură în direcţia cetăţenilor. Acesta nu e un Parlament, ci o gaşcă de oameni care au uzurpat puterea. Se numesc deputaţi, dar încalcă toate legile posibile”, a adăugat el.

Ciubaşenco a subliniat că “Partidul Nostru” deţine o posibilitate efectivă de înlăturare de la putere a lui Plahotniuc.

“Partidul Nostru” propune un instrument real şi eficient pentru dizolvarea Parlamentului nelegitim, să stabilească alegeri anticipate, precum şi să aleagă o putere populară, care îi va pune la puşcărie pe hoţi şi va face curăţenie în ţară, a adăugat el.

Ciubaşenco la Ocniţa: Scenariul puterii — să fure tot. Următoarele sînt două milioane de hectare de pămînt

“Regimul de guvernare din Moldova practic distruge poporul, se ocupă de genocid, alungă oamenii după hotare. Dacă noi nu vom demonta acum acest sistem, nu vom opri căderea, nu vom începe dezvoltarea, atunci în 4–5 sau 8 ani ei vor fura tot ce mai poate fi furat aici”. Despre aceasta declarat candidatul la funcţia de preşedinte înaintat de “Partidul Nostru”, Dumitru Ciubaşenco, vorbind duminică în faţa cetăţenilor oraşului Ocniţa din nordul Moldovei.

Pentru a termina cele începute, oligarhul care stă în spatele acestui sistem de conducere în ţară, intenţionează să scoată beneficii proprii din Acordul de Asociere cu UE în ceea ce ţine de punerea în aplicare în Moldova a practicii legislative a Uniunii Europene.

“Ultima ce mai pot fura ei — este pămîntul. Privind Acordul de Asociere a Uniunii Europene, Guvernul Moldovei şi-a asumat obligaţia de a implementa şi la noi legile europene. Aceste legi prevăd comercializarea pămînturilor către străini. Aceasta va fi ultima, ce vor mai vinde”, a subliniat Ciubaşenco.

Politicianul de opoziţie a prezis un scenariu deloc încurajator pentru Moldova, care va fi realizat dacă la putere va rămîne regimul oligarhic actual: “2 milioane de hectare de pămînt arabil, pe care îl avem — va fi vîndut străinilor pentru 3–4 miliarde de dolari, ulterior vor vinde toate băncile, vor vinde tot ceea ce a rămas. Oamenii nu le mai trebuie — oamenii vor fi alungaţi peste hotare, iar pensionarii vor fi lăsaţi să moară. Într-un final, ei pur şi simplu vor «stinge lumina» în Moldova şi vor pleca şi ei de aici”.

pnru.md