Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiDumitru Ciubaşenco

Ciubaşenco: După Decretul Nr.1 va fi Decretul Nr.2 — privind anularea decretului lui Timofti cu privire la miliardul furat

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Dumitru Ciubaşenco, 4 octombrie 2016

Dumitru Ciubaşenco a declarat că Timofti a legiferat decizia banditească a majorităţii plahotniuciste din Parlament privind impunerea întregii populaţii a Moldovei să achite pentru miliardul furat. Potrivit lui Ciubaşenco, această decizie trebuie anulată cît mai curînd posibil. Această declaraţie candidatul “Partidului Nostru” la funcţia de preşedinte a făcut-o la întîlnirea cu alegătorii din Ungheni.

“Timofti a legiferat această ilegalitate”, a spus Ciubaşenco. “Este o porcărie şi din partea sa, şi din partea Parlamentului lui Plahotniuc. Să vă spun cum să lupţi cu asta? Soluţia există. După semnarea Decretului Nr.1, despre care ştie deja toată Moldova, decretul privind dizolvarea Parlamentului, noi trebuie să semnăm şi Decretul Nr.2 — privind anularea decretului lui Timofti cu privire la acest miliard. Această decizie trebuie stopată, pînă cînd va fi ales noul Parlament, care va anula toate aceste legi şi va anula decizia actualei majorităţi cu privire la punerea acestui miliard pe umerii cetăţenilor”.

“Este o impertinenţă nemaivăzută din partea lor — să fure aceşti bani, iar ulterior să oblige oamenii să-l plătească”, a declarat Ciubaşenco. “Nu trebuie să admitem aceasta nici într-un caz. Este cunoscut cine este vinovat de furtul miliardului — este gruparea în frunte cu Plahotniuc. Ei trebuie arestaţi, trebuie întors acest miliard, dacă e nevoie — de a le confisca şi vinde toată averea, iar banii întorşi statului în contul acestui miliard. Doar o asemenea soluţie va fi echitabilă”.

Amintim că Nicolae Timofti, indiferent de protestele societăţii, a promulgat legile scandaloase care obligă plătitorii de impozite să întoarcă miliardele de lei furate de autorităţi din sistemul bancar. Timofti a semnat cele şapte legi pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea, adoptate de Parlament cu încălcarea legislaţiei, care vor asigura returnarea miliardelor de lei furate din sistemul bancar, din contul cetăţenilor.

Anterior, s-a anunţat că pe 26 septembrie, Guvernul Filip şi-a asumat răspunderea pentru adoptarea pachetului de legi menţionat. Filip a explicat această decizie ca fiind “o solicitare a Fondului Monetar Internaţional”.

Ciubaşenco — chişinăuienilor: Să salvăm oraşul natal de Chirtoacă!

Dumitru Ciubaşenco, candidatul “Partidului Nostru” la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, a publicat o adresare către locuitorii oraşului Chişinău în care îndeamnă să-l voteze la alegerile prezidenţiale. Ciubaşenco subliniază că fiecare vot acordat pentru el, va fi un vot pentru lichidarea regimului de guvernare şi pentru plecarea marionetei lui Plahotniuc, primarului capitalei Dorin Chirtoacă.

“Stimaţi chişinăuieni! Eu, ca şi majoritatea dintre voi, care s-au născut şi locuiesc în Chişinău, suntem nemulţumiţi de activitatea dăunătoare a actualului primar al oraşului”, se arată în adresare. “Fiecare zi de aflare în funcţie a lui Dorin Chirtoacă — protege-ul clanului Plahotniuc şi Ghimpu — este o batjocură asupra oraşului natal. Chişinăul este distrus metodic de furturi şi, dacă va continua tot aşa, în scurt timp de va transforma într-un teritoriu în care este imposibil de trăit.

Batjocura asupra Chişinăului trebuie stopată urgent. În calitate de candidat la funcţia de preşedinte, înaintat de «Partidul Nostru» şi liderul acestuia, Renato Usatîi, mi-am asumat obligaţiunea, în caz de alegere a mea în funcţia de şef al statului, de a dizolva Parlamentul nelegitim imediat după depunerea jurămîntului. E puţin faptul că cei care se numesc «pro-europeni» încalcă Constituţia, că ei îi mai şi acoperă pe hoţii de la putere în frunte cu Plahotniuc. La început au furat miliardul, iar acum încearcă să impună oamenii simpli să se răsplătească ceea ce au furat ei.

Decretul meu Nr.1 va fi cel privind dizolvarea Parlamentului. Votul fiecăruia dintre voi, acordat la alegerile din 30 octombrie pentru candidatura mea, va însemna semnătura sub acest decret. Ultimul voi semna eu. În aşa fel, el va fi primul decret al poporului din istoria Republicii Moldova.

Vreau să ştiţi — votînd pentru Dumitru Ciubaşenco, voi nu doar că veţi salva Moldova de uzurpatorul Plahotniuc, care a procurat deputaţii actuali, dar veţi elibera şi Chişinăul de Chirtoacă, apărat de acest oligarh.

Vă îndemn, pe data de 30 octombrie 2016, să vă daţi votul vostru pentru candidatul «Partidului Nostru» la alegerile prezidenţiale şi, să semnaţi, în acest fel, decretul poporului, adică pentru salvarea Moldovei de Plahotniuc şi a Chişinăului — de Chirtoacă!”, a conchis Ciubaşenco.

pnru.md