Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiDumitru Ciubaşenco

Ciubaşenco la Criuleni: Autorităţile au declanşat o politică deschisă de genocid

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Dumitru Ciubaşenco, 8 octombrie 2016

Nivelul catastrofal al corupţiei, sistemul de sănătate nefuncţional, alături de unul dintre cele mai înalte tempouri de migrare printre ţările Europei reprezintă o parte din politica de genocid al poporului Moldovei desfăşurată de regimul oligarhului Vladimir Plahotniuc.

Despre aceasta a declarat candidatul “Partidului Nostru” la funcţia de preşedinte, Dumitru Ciubaşenco, la întîlnirea de astăzi cu locuitorii oraşului Criuleni, în cadrul căreia a fost prezentat Decretul Nr.1 “Cu privire la dizolvarea Parlamentului RM”.

“Noi nu mai putem aştepta pentru că, împotriva cetăţenilor ţării, puterea desfăşoară o politică deschisă de genocid. Noi am desfăşurat un număr mare de întîlniri în toată ţara, inima mi se umple de durere, cînd vezi ceea ce au făcut ei din Moldova şi cum intenţionează să o fure şi în continuare”, a declarat el.

Ciubaşenco a subliniat că nu a fost o întîlnire la care participanţii să nu se plîngă de pensiile mici, sistemul nefuncţional de sănătate, nivelul înalt al corupţiei şi nivelul catastrofal de emigrare a populaţiei.

“Toţi ştiu că ei nu au de gînd să întoarcă miliardul furat, care l-au transformat în datorie de sta şi au pus-o pe umerii tuturor cetăţenilor, care vor trebui să întoarcă aceşti bani pe parcursul a 25 de ani. Conform calculelor noastre, acest miliard este egal cu bugetul Ministerului Sănătăţii pentru 25 de ani. Acesta este bugetul Ministerului Educaţiei pentru 12 ani. Dar lor le este totuna. Ei au nevoie ca tinerii să plece, iar bătrînii să moară”, a adăugat el.

Potrivit lui Ciubaşenco, pe teritoriul Moldovei locuiesc sub trei milioane de oameni, populaţie comparabilă cu cea din anii 60. El a subliniat că în cazul păstrării acestei tendinţe, peste 15–20 de ani în Moldova vor rămîne mai puţin de două milioane de oameni.

“Ei intenţionează să vîndă tot pămîntul, toată proprietatea, iar oamenii — lasă-i să moară. Ei vor să ia un credit de 100 de milioane de euri de la FMI, care, la fel, vor fi furaţi, şi pentru care şi-au asumat obligaţiunea de a ridica cenzul de pensionare, să reducă cheltuielile cu un miliard de lei, şi vor fi reduse în primul rînd cheltuielile pentru nevoile sociale. Acest stat este antipopular, iar cetăţenii nu au nevoie de un asemenea stat!”, a conchis el.

pnru.md