Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiDumitru Ciubaşenco

Ciubaşenco: Ieşirea lui Lupu în turul doi va trezi proteste în masă

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Dumitru Ciubaşenco, 9 octombrie 2016

Ieşirea candidatului oligarhului Vladimir Plahotniuc, Marian Lupu în turul doi al alegerilor prezidenţiale va trezi acţiuni de protest în masă, în avangarda cărora va fi echipa lui Renato Usatîi. Despre aceasta a spus candidatul “Partidului Nostru” la funcţia de preşedinte, Dumitru Ciubaşenco, în cadrul întîlnirii cu locuitorii satului Iserlia, raionul Basarabeasca, unde a fost prezentat Decretul Nr.1 “Cu privire la dizolvarea Parlamentului RM”.

Aşa, potrivit lui, nivelul încrederii în Lupu nu depăşeşte 3%, însă, sondajele de opinie false indică cu totul alte cifre: “Ei îi desenează 10–12%, încercînd să-l scoată în turul doi”.

“Evident, aceasta trezeşte indignarea cetăţenilor. Ieşirea lui Lupu în turul doi va trezi proteste în masă, în avangarda cărora va fi «Partidul Nostru»”, a subliniat el.

Ciubaşenco a declarat că falsificărilor pe care le va organiza partidul lui Plahotniuc, echipa lui Renato Usatîi le poate răspunde cu încrederea în sine şi unitatea partidului.

“Dacă ei îi vor «desena» 15%, noi trebuie să luăm în primul tur 25–30%, pentru ca niciun fel de falsificări sau cumpărări să nu poată avea efect. Este posibil şi noi lucrăm activ pentru asta”, a încheiat el.

Dumitru Ciubaşenco a participat la sărbătoarea “Toamna de Aur” din Călăraşi

Candidatul “Partidului Nostru” la funcţia de preşedinte, Dumitru Ciubaşenco, a participat la sărbătoarea “Toamna de Aur”, organizată în oraşul Călăraşi.

“Această frumoasă zi de duminică, «Partidul Nostru» a petrecut-o la frumoasa sărbătoare «Toamna de Aur». Aici au venit un număr mare de oameni din diferite sate şi raioane. O atmosferă de sărbătoare, mulţi oaspeţi de peste hotare”, a spus Ciubaşenco.

El a subliniat că echipa “Partidului Nostru” a fost întîmpinată de către locuitorii oraşului foarte călduros: “mulţi ne recunosc, întreabă cînd şi cum ne putem întîlni. Luni, la 17:30, îi invităm pe locuitorii raionului la o întîlnire, care va avea loc la Călăraşi, în Casa de Cultură”, a anunţat el.

Ciubaşenco la Ceadîr-Lunga: SUA îl foloseşte pe Plahotniuc în lupta cu Rusia

Regimul lui Plahotniuc a atras Moldova în lupta dintre Vest şi Rusia, în schimbul susţinerii regimului său de către SUA. Despre aceasta a declarat candidatul “Partidului Nostru” la funcţia de preşedinte, Dumitru Ciubaşenco în cadrul întîlnirii cu locuitorii oraşului Ceadîr-Lunga, unde a fost prezentat Decretul Nr.1 “Cu privire la dizolvarea Parlamentului RM”.

“Poziţia «Partidului Nostru» constă în ceea că la aceste alegeri nu este loc pentru certuri despre geopolitică. Este o pistă greşită. Cu ajutorul speculărilor despre geopolitică, Plahotniuc pe de o parte şi unii oameni de altă parte, pur şi simplu distrag atenţia cetăţenilor de la problema de bază: de a elimina această guvernare”, a declarat Ciubaşenco.

Ciubaşenco a subliniat că şi “Partidul Nostru” are viziunile sale cu privire la politica externă a Moldovei, totuşi, la etapa actuală, această polemică este nepotrivită.

“Opinia mea constă în ceea că Moldova este înclinată prea mult spre vest. Aceşti activişti — Candu, Filip, Plahotniuc — s-au întîlnit cu Nuland. Acum NATO este, practic, în Moldova. SUA «acoperă» activitatea actualei puteri, pentru politica lor împotriva Rusiei”, a adăugat el.

Potrivit lui Ciubaşenco, chiar dacă Moldova nu intră în componenţa NATO, Alianţa nord-atlantică deja e aici.

“Ei practic conduc cu Ministerul Apărării, cu structurile de forţă. La Mărculeşti planifică crearea unei baze aeriene. Acolo totul este pregătit în aşa fel ca, la momentul potrivit, avioanele militare vor putea ateriza acolo. Noi sîntem categoric împotrivă, noi sîntem pentru păstrarea neutralităţii”, a adăugat el.

pnru.md