Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiDumitru Ciubaşenco

Raioanele Drochia şi Edineţ sînt pentru Dumitru Ciubaşenco!

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Dumitru Ciubaşenco, 10 octombrie 2016

Locuitorii şi consilierii consiliilor locale din raioanele Drochia şi Edineţ au declarat despre susţinerea lor pentru candidatul “Partidului Nostru” la funcţia de preşedinte, Dumitru Ciubaşenco.

Amintim că, în urma rezultatelor votării pe internet, care are loc pe site-ul votum.md, în raioanele Drochia şi Edineţ, precum şi încă într-un şir de raioane, Dumitru Ciubaşenco este astăzi pe prima poziţie cu rezultatul de 34,7% şi, respectiv, 26,5% din numărul total de votanţi.

Despre susţinerea candidatului Ciubaşenco se spune şi în declaraţia pe care au semnat-o consilierii raionali şi orăşeneşti din Drochia şi Edineţ, precum şi a unui şir de sate dim ambele raioane: Sofia, Hăsnăşenii Noi, Hăsnăşenii Mari, Gribova, Dominteni, Popeştii de Sus, Popeştii de Jos, Palanca, Şalvirii Noi, Şalvirii Vechi, Zguriţa, Ochiul Alb, Maramonovca, Pervomaisk, Drochia, Nicoreni, Ţarigrad, Baroncea, Chetrosu, Cupcini, Stolniceni, Brătuşeni, Ruseni.

“Dumitru Ciubaşenco este unicul candidat care a declarat din start că intenţionează să devină preşedinte pentru a dizolva Parlamentul şi să stabilească data alegerilor parlamentare anticipate. El are nevoie de funcţia de preşedinte pentru a întoarce puterea poporului! O asemenea decizie complicată, într-o asemenea situaţie politică complicată o poate luat doar o persoană care îşi iubeşte sincer poporul. Noi, pur şi simplu, sîntem obligaţi să-l ajutăm, dîndu-ne voturile!”, se arată în declaraţie.

Dumitru Ciubaşenco la Basarabeasca: Pentru a restabili Moldova, trebuie eliminat regimul lui Plahotniuc

Restabilirea economică şi modernizarea Moldovei sînt imposibile atît timp cît actualul regim îşi păstrează puterea. Despre aceasta a declarat candidatul “Partidului Nostru” la funcţia de preşedinte, Dumitru Ciubaşenco, la întîlnirea cu locuitorii din Basarabeasca, în cadrul căreia a fost prezentat Decretul Nr.1 “Cu privire la dizolvarea Parlamentului”.

În cadrul întîlnirii cu locuitorii din Basarabeasca, candidatul “Partidului Nostru” a criticat dur propaganda care are loc la canalele lui Plahotniuc, precum şi din gura candidaţilor-fantomă şi candidaţilor guvernării.

“Unul dintre concurenţi promite că primul decret va fi întoarcerea miliardului, iar în urma acestuia vor urma decretele privind normalizarea relaţiilor cu Rusia şi cu privire la lupta cu unionismul”, a declarat el.

Ciubaşenco a subliniat că a da asemenea promisiuni este alogic — Plahotniuc nu va permite. Anume de aceasta prima sarcină trebuie să fie eliminarea regimului Plahotniuc de la putere.

“La noi, Guvernul, procuratura, sînt controlate de Plahotniuc. Imaginaţi-vă situaţia: preşedintele aprobă decretul privind întoarcerea miliardului. Ei îi răspund: da nu te-ai duce tu la Condriţa!”, a adăugat el.

“Următoarea întrebare: haideţi să restabilim relaţiile cu Rusia. Răspunsul va fi următorul: «nu, noi avem planuri comune cu NATO, ei la Mărculeşti construiesc o bază aeriană pentru avioanele americane, ei au capturat armata, consultanţii loc sînt la Serviciul de Securitate Naţională, la MAI. Noi nu trebuie să alungăm americanii, pentru că am convenit asta cu Nuland». Această întrebare, la fel, decade”, a spus Ciubaşenco.

În contextul anunţatei lupte cu unionismul de către unul din candidaţi, Ciubaşenco a subliniat că puţin probabil ca Plahotniuc — Ulinici, cetăţean al României şi controlat de serviciile secrete române va permite aceasta.

“Nu va putea face nimic. Anume de aceasta, primul pas trebuie să fie eliminarea lor de la putere, a desfăşura alegeri, a modifica componenţa Parlamentului, Guvernului, iar ulterior de a trece la alţi paşi privind restabilirea Moldovei”, a conchis el.

Dumitru Ciubaşenco a participat la Hramul satului Ferapontievca

Candidatul “Partidului Nostru” la funcţia de preşedinte, Dumitru Ciubaşenco, a participat la sărbătoarea hramului satului Ferapontievca, autonomia găgăuză, care a avut loc pe 9 octombrie.

“Renato Usatîi vă transmite calde felicitări şi închinăciuni. Cunoaşteţi cu toţii că noi iubim mult Găgăuzia şi simţim dragostea voastră. Vă mulţumim pentru asta. Felicitări cu ocazia sărbătorii, vă urăm toate cele bune, pace şi bunăstare în fiecare casă”, a declarat Ciubaşenco.

Din partea sa, primarul satului Valentina Nedova i-a mulţumit echipei lui Renato Usatîi şi Dumitru Ciubaşenco pentru ajutorul acordat: “Deja de un an, copiii se joacă pe complexul de joacă pentru copii, instalat anul trecut. Mamele sînt foarte fericite, au unde duce copiii”.

Vicepreşedintele “Partidului Nostru”, Nicolai Ţipovici a subliniat că “Partidul Nostru” va continua să ofere susţinere satelor Moldovei.

“Vă felicit cu ocazia sărbătorii hramului. Vă doresc să rămîneţi la fel de iubitori de viaţă, să iubiţi şi să preţuiţi pămîntul pe care v-aţi născut şi trăiţi. Mulţumim pentru susţinerea pe care ne-o acordaţi”, a declarat Ţipovici.

pnru.md