Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiDumitru Ciubaşenco

Ciubaşenco: Maia Sandu — candidatul comun al SUA şi oligarhului Plahotniuc

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Dumitru Ciubaşenco, 13 octombrie 2016

Andrei Năstase a fost, practic, exclus din campania electorală în favoarea Maiei Sandu, care este candidatul comun al SUA şi oligarhului Plahotniuc. Despre aceasta a declarat candidatul “Partidului Nostru” la funcţia de preşedinte, Dumitru Ciubaşenco, în cadrul întîlnirii cu locuitorii din Anenii Noi, unde a fost prezentat Decretul Nr.1 al preşedintelui “Cu privire la dizolvarea Parlamentului”.

Potrivit lui Ciubaşenco, “SUA au avut o înţelegere cu Plahotniuc şi împreună, excluzîndu-l pe Năstase din cursa electorală, au înaintat candidatul comun, Maia Sandu”.

“Maia Sandu — membrul Guvernului care a închis şcolile”, a declarat Ciubaşenco, subliniind că ea, de asemenea, este unul dintre miniştrii care a votat pentru oferirea miliardurilor către băncile lui Şor în procesul de furt al miliardului. “Cu toate acestea, ea se poziţionează ca o «oiţă nevinovată», fiind unul dintre candidaţii lui Plahotniuc”.

“Contrar celor că Plahotniuc a furat miliardul, el este convenabil pentru SUA prin ceea că a promis să se opună aşa-zisei influenţe ruseşti. Însuşi Plahotniuc a fost la Departamentul de Stat al SUA, ruda sa, speakerul Parlamentului Andrian Candu, premierul Pavel Filip, toţi ei au solicitat ajutorul pentru a face «rezistenţă ameninţării ruseşti». Pentru păstrarea puterii ei sînt gata să facă totul pentru SUA”, a încheiat Ciubaşenco.

Raioanele Rîşcani şi Cahul sînt pentru Dumitru Ciubaşenco!

Consiliile locale ale raioanelor Rîşcani şi Cahul au declarat despre susţinerea iniţiativei cu care a ieşit candidatul “Partidului Nostru” la funcţia de preşedinte al Moldovei, Dumitru Ciubaşenco. Este vorba despre intenţiile lui Ciubaşenco de a emite imediat după victoria la alegerile prezidenţiale un decret cu privire la dizolvarea Parlamentului şi iniţierea alegerilor parlamentare anticipate. Declaraţia în susţinerea lui Ciubaşenco a fost adoptată de consilierii raionali şi orăşeneşti din Rîşcani şi Cahul, precum şi a unui şir de sate.

Vom preciza că, conform rezultatelor votării pe Internet, care are loc pe site-ul votum.md, în raioanele Rîşcani şi Cahul, Dumitru Ciubaşenco se află pe primul loc, cu rezultatul de51,58% şi, respectiv, 22,56%.

“Indiferent de ceea cine va deveni preşedinte, viaţa cetăţenilor noştri nu se va schimba spre bine, atît timp cît Parlamentul şi Guvernul Moldovei se află în mîinile bandiţilor şi oligarhilor”, se menţionează, în speţă, în declaraţia semnată de consilieri. “Dumitru Ciubaşenco este unicul candidat care şi-a asumat public obligaţiunea de a face ceea ce solicită cetăţenii Moldovei — de a desfăşura alegeri parlamentare anticipate”, concluzionează consilierii din raioanele Rîşcani şi Cahul.

pnru.md