Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiDumitru Ciubaşenco

Usatîi: După ieşirea lui Năstase, Ciubaşenco l-a depăşit pe Lupu şi o ajunge pe Maia Sandu

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Dumitru Ciubaşenco, 14 octombrie 2016

Ieşirea lui Andrei Năstase din cursa electorală pentru funcţia de preşedinte îi va adăuga candidatului “Partidului Nostru”, Dumitru Ciubaşenco, pînă la 9% din voturi. Despre aceasta a declarat Renato Usatîi în cadrul unei transmisiuni pe Facebook.

“După ceea ce s-a întîmplat, sînt convins, că ne aşteaptă o detaşare serioasă”, a spus liderul “Partidului Nostru”. “Am privit emisiunea «Puterea a Patra», în cadrul căreia Andrei Năstase a declarat că se retrage din cursă în favoarea Maiei Sandu. Ceea că asta îi va adăuga puţin Maiei Sandu, este de înţeles. Dar eu ştiu că la noi, mai ales la nordul Moldovei, dar şi în alte raioane, niciodată nu au fost conflicte cu reprezentanţii «Platformei DA». Iar majoritatea oamenilor spuneau că, dacă se retrage Andrei Năstase, atunci ei vor merge cu noi. Cu acel rating pe care îl are acum Năstase în ultimul sondaj, în jur de 13%, iar la ieşirea din urne — aceasta înseamnă 17%, împărţind la jumătate, socotiţi că 8,5–9% de la Andrei Năstase, prin decizia sa de astăzi, îi adaugă lui Dumitru Ciubaşenco”, a declarat Usatîi.

Renato Usatîi a subliniat că Dumitru Ciubaşenco deja l-a depăşit pe Lupu, astfel că, candidatul PD-ului lui Plahotniuc nu are nicio şansă să treacă în turul doi fără falsificări. “Lupu, în orice caz, deja rămîne acasă”, a spus el.

“Avem o imagine foarte interesantă. Lupu, cu toate suplimentele lui Plahiş, creşte cu un procent — cu două”, a spus Usatîi. “Iar Ciubaşenco acum o săptămînă avea la ieşirea din urne 9% şi, în timpul săptămînii, a fost efectuată o activitate enormă. Plus cele 8,5–9 procente care au venit de la Năstase. Reiese că astăzi, Ciubaşenco cu siguranţă l-a depăşit pe Lupu şi rămîne puţin în urma Maiei Sandu. Dar eu sînt convins că aceasta va fi foarte uşor de completat. De aceea, atunci cînd cineva din Departamentul de Stat de la Washington consideră că dacă se retrage Năstase, atunci toţi o vor urma pe Maia Sandu, au o matematică greşită. Aceasta este anume acea situaţie cînd 1+1 nu va fi egal cu 2. În cazul dat, Năstase plus Maia Sandu va fi nu mai mult de 1,4. Doi cu siguranţă nu va fi”.

“În cele două săptămîni rămase ale campaniei situaţia poate fi întoarsă, iar rezultatul — pur şi simplu uimitor, în urma primului tur”, consideră Usatîi.

pnru.md