Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiDumitru Ciubaşenco

Raioanele Făleşti şi Soroca — pentru Ciubaşenco şi dizolvarea Parlamentului!

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Dumitru Ciubaşenco, 17 octombrie 2016

Consiliile locale Făleşti şi Soroca şi-au declarat susţinerea pentru iniţiativele pe care le-a lansat candidatul “Partidului Nostru” la funcţia de preşedinte, Dumitru Ciubaşenco. Este vorba despre intenţia lui Ciubaşenco de a emite, imediat după victoria la prezidenţiale, un decret privind dizolvarea Parlamentului şi iniţierea alegerilor parlamentare anticipate. Declaraţia privind susţinerea lui Ciubaşenco au adoptat-o consilierii orăşeneşti, raionali şi locali din raioanele Făleşti şi Soroca.

Menţionăm că, conform rezultatelor votării pe Internet, care are loc pe site-ul votum.md, în raioanele Soroca şi Făleşti Dumitru Ciubaşenco se află pe prima poziţie, cu rezultatul de 41,9% şi 42,2%.

“Indiferent cine va ajunge în funcţia de preşedinte, ţara nu va putea fi scoasă din captivitate, iar viaţa oamenilor nu se va schimba în bine atît timp cît în Parlament şi în Guvern vor rămîne reprezentanţii regimului oligarhic”, se menţionează în declaraţia semnată de consilieri. “Dumitru Ciubaşenco este unicul candidat care se obligă public să facă ceea ce vrea poporul — alegeri parlamentare anticipate”.

“Vom fi împreună cu Ciubaşenco pînă la victoria finală asupra criminalilor de la guvernare”, conchid consilierii locali din raioanele Făleşti şi Soroca.

Ciubaşenco la Cupcini: Trebuie de interzis cetăţenilor străini să ocupe funcţii publice

Locuitorilor Moldovei, care deţin cetăţenie străină, trebuie de le interzis să ocupe funcţii de stat. O asemenea modificare va fi introdusă în proiectul noii Constituţii, elaborarea căreia este prevăzută de programul “Partidului Nostru”.

Despre aceasta a declarat candidatul “Partidului Nostru” la funcţia de preşedinte, Dumitru Ciubaşenco, la întîlnirea cu locuitorii din oraşul Cupcini, raionul Edineţ, în cadrul căreia a fost prezentat Decretul Nr.1 al preşedintelui “Cu privire la dizolvarea Parlamentului”.

“Noi propunem să elaborăm o nouă Constituţie în care va fi prevăzută interdicţia pentru persoanele care deţin cetăţenie străină să ocupe orice funcţii în stat. Aşa cum, de exemplu, aceasta e întîmplă acum la Curtea Constituţională, cinci judecători ai căreia sînt cetăţeni ai României, apărînd interesele altui stat”, a adăugat el.

O altă modificare a Constituţiei, potrivit lui Ciubaşenco, trebuie să fie reducerea numărului de deputaţi în Parlamentul Moldovei.

“Pe lîngă aceasta, noi propunem reducerea numărului de deputaţi în Parlament. La momentul actual sînt 101, noi propunem reducerea numărului acestora pînă la cel puţin 71, dacă nu chiar 51”, a încheiat el.

pnru.md