Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiDumitru Ciubaşenco

Dumitru Ciubaşenco: Dizolvarea Parlamentului ca soluţie rapidă de eliberare

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Dumitru Ciubaşenco, 18 octombrie 2016

Candidatul la funcţia de preşedinte Dumitru Ciubaşenco susţine că este un candidat anti-sistem cu o poziţie foarte dură şi vine cu o “soluţie rapidă şi foarte eficientă de a elibera Moldova de sub jugul lui Vlad Plahotniuc prin dizolvarea Parlamentului”.

“Ceilalţi candidaţi care afirmă că vor distruge sistemul lui nu vor reuşi, pentru că el a construit o puşcărie şi atâta timp cât el este şeful acestei puşcării nu va permite nimănui să schimbe ceva în Moldova. Va transforma orice preşedinte ales în Timofte2, care va fi blocat la Condriţa şi nu va putea face absolut nimic. Propunem sa lichidam seful puşcăriei prin decretul de dezvoltare a Parlamentului”, a declarat Dumitru Ciubaşenco la dezbaterea publică cu genericul: “Ce fel de preşedinte caută societatea? De care societate are nevoie preşedintele?”, organizată de Agenţia de presă IPN.

Dumitru Ciubaşenco a spus că mizează pe electoratul care doreşte schimbarea în Moldova şi crede că majoritatea absolută vrea schimbarea regimului lui Plahotniuc, care din spusele este “întruchiparea răului”. “Eu mizez pe susţinătorii lui Renato Usatîi, care are un partid puternic cu 20 de mii de membri activi şi consecvenţi şi care, spre deosebire de membrii altor partide, lucrează voluntar în această campanie. În Chişinău este o altă parte de alegători care nu-l accepta pe Usatîi, dar mă acceptă pe mine, dar suntem siguri că acest tandem va da un rezultat foarte bun”, a precizat Dumitru Ciubaşenco.

Acesta a spus că Moldova are nevoie de un preşedinte al tuturor care să nu dezbine, ci să unească cetăţenii şi a îndemnat alegătorii să iasă pe 30 octombrie la o răscoală paşnică, nu cu furci, dar prin prezenţa la vot şi a alegerii “preşedintelui decretului prin care va fi schimbată guvernarea actuală”.

Dezbaterile publice electorale cu tema: “Ce fel de preşedinte caută societatea? De care societate are nevoie preşedintele?” sunt parte a unei serii de dezbateri cu participarea candidaţilor la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Este ediţia a 64-a din ciclul “Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, desfăşurat de IPN cu susţinerea Fundaţiei germane Hanns Seidel.

pnru.md