Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiDumitru Ciubaşenco

Ciubaşenco la Ştefan Vodă: Relaţiile cu Rusia trebuie restabilite

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Dumitru Ciubaşenco, 20 octombrie 2016

În timpul campaniei parlamentare din 2014, străzile Chişinăului au fost împînzite cu panouri cu privire la promisiunile privind aderarea la Uniunea Vamală. Doi ani mai tîrziu, aceste promisiuni aşa şi nu le-a mai îndeplinit nimeni.

Despre aceasta a declarat candidatul “Partidului Nostru” la funcţia de preşedinte, Dumitru Ciubaşenco, la care a fost prezentat Decretul Nr.1 “Cu privire la dizolvarea Parlamentului”.

“Cei care promit aderarea la Uniunea Vamală — vă mint. În 2014 toată Moldova a fost împînzită cu promisiuni privind aderarea la Uniunea Vamală — unde este această uniune, unde sînt promisiunile? Nimeni aşa şi nu le-a îndeplinit”, a declarat Ciubaşenco.

“În primul rînd, declaraţia privind aderarea la Uniunea Vamală la etapa actuală pot să şi n-o accepte, întrucît între noi şi uniune este Ucraina, care are relaţii complicate cu Rusia. În aşa fel, dacă Moldova se va certa cu Ucraina, noi nu vom putea avea relaţii comerciale cu Rusia, Kazahstan. Ucraina pur şi simplu ne va bloca”, a adăugat el.

Ciubaşenco a subliniat că, de altă parte, se vor deteriora relaţiile cu Occidentul, care în rezultat va putea organiza un “Maidan” la Chişinău.

“De altă parte, ne vom certa cu România, cu ţările europene. Ei, într-un final, ar putea organiza un «Maidan» la Chişinău. Ei, pur şi simplu, vor izgoni această guvernare. Au toate instrumentele pentru asta — chiar şi acel Plahotniuc are o armată înarmată pînă în dinţi”, a adăugat el.

Totuşi, Ciubaşenco a precizat că relaţiile cu Rusia trebuie restabilite: “autorităţile moldoveneşti prietenesc cu Occidentul împotriva Rusiei. Aceasta, din punctul nostru de vedere, este incorect. La fel ca şi prietenia cu Rusia împotriva Occidentului este incorectă”, a încheiat el.

Ciubaşenco la întîlnirea de la “Ionel”: Doar “Partidul Nostru” spune franc, cum şi cînd va fi înlocuită puterea

Concurenţii electorali ai “Partidului Nostru”, în ciuda declaraţiilor bogate privind necesitatea de luptă cu “oligarhii”, în mod straniu tac cu privire la faptul cînd şi în ce mod va fi schimbată puterea.

Despre aceasta a declarat candidatul “Partidului Nostru”, Dumitru Ciubaşenco la întîlnirea de astăzi cu angajaţii fabricii “Ionel”, în cadrul căreia a fost prezentat Decretul Nr.1 al Preşedintelui “Cu privire la dizolvarea Parlamentului”.

“După ce Andrei Năstase, preşedintele partidului «Platforma Demnitate şi Adevăr», a fost practic exclus din campania electorală, noi am rămas unica forţă care îl critică dur pe Plahotniuc”, a declarat el.

Ciubaşenco a subliniat că ceilalţi concurenţi ai “Partidului Nostru” nu spun despre modalităţile de schimbare a puterii: “Ei se limitează la declaraţii despre necesitatea desfăşurării reformelor, schimbării sistemului, dar nu spun cum şi cînd se va face aceasta”.

“Noi propunem să facem asta rapid, printr-o lovitură, prin intermediul unui decret. Noi considerăm că aceasta este posibil”, a încheiat el.

pnru.md