Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiDumitru Ciubaşenco

Ciubaşenco a renunţat la dezbaterile de la Prime, Publika, Canal 2 şi Canal 3: Este o fabrică de minciuni

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Dumitru Ciubaşenco, 20 octombrie 2016

Dumitru Ciubaşenco a declarat despre renunţarea de a participa la aşa-numitele “dezbateri publice”, care manipulează opinia publică în interesele regimului criminal de guvernare şi personal a lui Plahotniuc. Despre aceasta Ciubaşenco a declarat în seara zilei de miercuri, 19 octombrie, după una din întîlnirile cu alegătorii, în cadrul unei adresări video speciale.

“Eu, Dumitru Ciubaşenco, candidatul «Partidului Nostru» la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, am luat decizia de a renunţa la participarea la aşa-zisele dezbateri televizate la posturile de televiziune «Prime», «Publika», «Canal 2», «Canal 3»”, a declarat el.

“Am luat această decizie din mai multe considerente. În primul rînd, aceste posturi de televiziune aparţin oligarhului Vladimir Plahotniuc, care, pentru «Partidul Nostru» şi pentru mine personal, este principalul oponent la aceste alegeri prezidenţiale. Sub conducerea lui Plahotniuc, Moldova a devenit stat capturat, puterea în Moldova a fost uzurpată, aici este instaurat un regim criminal, care se ocupă de furturi şi corupţie. Eu ca şi jurnalist, pe parcursul mai multor ani am criticat o aşa guvernare şi eu nu vreau să fiu complice al acestei puteri chiar şi în formatul dezbaterilor televizate.

Cel de-al doilea motiv constă în ceea că canalele de televiziune «Prime», «Publika», «Canal 2», «Canal 3», de dimineaţă şi pînă în seară se ocupă de minciuni şi bîrfe. Ei prostesc lumea şi le spală oamenilor creierii, manipulează şi falsifică. Eu nu vreau să vin la această fabrică de minciuni.

Şi al treilea motiv — aceste posturi de televiziune, canalele lui Plahotniuc, au lansat o campanie de minciuni şi înnegrire a liderului «Partidului Nostru», Renato Usatîi. Renato Usatîi este persoana mea de încredere la aceste alegeri şi, în semn de solidaritate cu el, eu renunţ să merg la canalele lui Plahotniuc. Sînt convins că majoritatea concetăţenilor mă vor susţine”, a declarat Ciubaşenco.

pnru.md