Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiDumitru Ciubaşenco

Usatîi a răspuns la îndemnul de a-l exclude pe Ciubaşenco din alegeri: Poate Dodon se retrage?

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Dumitru Ciubaşenco, 20 octombrie 2016

Retragerea candidatului “Partidului Nostru” din cursa electorală în favoarea oricui este categoric exclusă, iar solicitarea în acest sens din partea concurenţilor electorali mărturiseşte despre lipsa de respect faţă de alegătorii echipei lui Renato Usatîi. Despre aceasta a declarat în cadrul unei transmisiuni online, candidatul “Partidului Nostru” la funcţia de preşedinte, Dumitru Ciubaşenco.

Este vorba despre publicaţiile distribuite pe diverse site-uri, controlate de liderul PSRM, Igor Dodon, unde Dumitru Ciubaşenco este îndemnat să renunţe la candidatura sa în campania electorală.

Liderul “Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a reacţionat la aceste îndemnuri printr-o postare pe Facebook. “Poate Igor Dodon se retrage?”, a întrebat el.

“Retragerea candidatului «Partidului Nostru» este exclusă categoric. Probabil, Partidul Socialiştilor i-a plăcut «să intre în rai pe ghebul altuia»”, a observat Ciubaşenco. “Aşa a fost la alegerile parlamentare din 2014, cînd partidul lui Usatîi a fost exclus din alegeri. Atunci, din acest considerent, Partidul socialiştilor s-a ales cu cea mai mare fracţiune în Parlament”.

Ciubaşenco consideră că aceasta este amoral — să lanseze îndemnuri de retragere a candidaturii sale în adresa formaţiunii, candidaţii căruia de două ori consecutiv a fost exclus forţat din alegeri (excluderea partidului “Patria” la alegerile parlamentare din 2014 şi interdicţia liderului “Partidului Nostru”, Renato Usatîi).

Mai mult ca atît, Ciubaşenco a subliniat că, în timpul alegerilor locale din 2015, Usatîi a oferit socialiştilor dreptul exclusiv de a-şi înainta candidatul la funcţia de primar al Chişinăului. “Printre altele, Zinaidei Greceanîi nu i-a ajutat asta, în schimb i-a mers Bălţiului”, a menţionat Ciubaşenco. “Cu toate acestea Usatîi a avut nu mai puţine şanse la victorie, iar «Partidul Nostru» ar fi primit nu trei locuri în Consiliul municipal Chişinău, ca acum, ci cel puţin 20. Drept rezultat, cînd şi de această dată cineva vrea să ajungă în rai pe ghebul altuia, atunci pur şi simplu trebuie să ai respect — încercaţi să faceţi ceva de sine stătător”.

El a adăugat că în turul doi al alegerilor “Partidul nostru” va vota doar pentru candidatul “Partidului Nostru”. “Altul nu avem”, a încheiat el.

Comentatorii menţionează ironic, parafrazînd îndemnurile site-urilor PSRM că, dacă Igor Dodon s-ar retrage din cursă, atunci Ciubaşenco ar cîştiga din primul tur.

pnru.md