Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiDumitru Ciubaşenco

Usatîi: Încetaţi speculările despre retragerea lui Ciubaşenco. Mergem în turul doi!

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Dumitru Ciubaşenco, 21 octombrie 2016

Renato Usatîi a îndemnat presa şi, în special, site-urile controlate de liderul PSRM, Igor Dodon, să înceteze speculările cu îndemnuri privind retragerea din cursa electorală, adresate candidatului “Partidului Nostru”, Dumitru Ciubaşenco.

“Tot mai multe speculări apar în presă, în general, din păcate, acestea sînt site-uri ale Partidului socialiştilor, care strigă în gura mare despre ceea că Dodon ar cîştiga în primul tur, dacă Ciubaşenco îşi va retrage candidatura. Ştiţi, poate în genere să se retragă toţi, iar unicul candidat şi din partea opoziţiei, şi din cea a regimului de guvernare, să fie Igor Dodon?”, a întrebat Usatîi pe o tonalitate sarcastică.

“Nu este corect, se numeşte presiune asupra acelor cetăţeni ai ţării care ne susţin, este lipsă de respect faţă de susţinătorii noştri, de aceea, eu ros să încetaţi orice speculări pe tema că Ciubaşenco se va retrage în ultimul moment din alegeri în susţinerea lui Dodon. Noi cunoaştem rezultatele sondajelor reale, nu delirul «asociaţiilor pornografice» a sociologilor, demografilor, care în genere nu desfăşoară sondaje, ci pur şi simplu, le desenează pentru bani. Astăzi sîntem pe poziţia a treia în ţară, şi dacă vom insista în ultima săptămînă, atunci vom ieşi în turul doi”, a declarat Usatîi.

Ciubaşenco: Cineva se crede buricul pămîntului

Candidatul “Partidului Nostru” a răspuns la îndemnurile de a se retrage din cursa electorală.

“Cinci ani, atît cît scriu despre politicienii moldoveni, nu mă pot deprinde cu maniera lor de a se considera «buricul pămîntului». Pe care, evident, sînt obligaţi să-l susţină toţi cei care se consideră patrioţi”, a scris Dumitru Ciubaşenco pe Facebook. Aşa a reacţionat candidatul “Partidului Nostru” la îndemnurile de a-şi retrage candidatura, pe care deja de cîteva zile le distribuie activ site-urile controlate de liderul PSRM, Igor Dodon.

“Ori Mircea Ivanovici cu Vladimir Nicolaevici, ori politicienii tineri apăruţi în avanscena politică după 2009, nu doar că sînt convinşi că lor le este pregătit rolul de «salvatori ai naţiunii», dar şi se supără pe cei care încearcă să aibă dubii”, a precizat Ciubaşenco.

“Aroganţa şi mîndria nu le permit să facă paşi naturali pentru un politician normal de a merge în întîmpinare. Vrei ca doar pe tine iubitul să te considere tatăl naţiunii, ai un asemenea moft — atunci fă stimabile cîteva mişcări. Cu jumătate de an înainte de alegeri, dacă nu şi mai devreme, întîlneşte-te cu cei la susţinerea cărora te aştepţi, vorbeşte cu oamenii, propune-le ceva. Într-un cuvînt, arată-ţi respectul. Şi un merci să le spui la timp celor din contul cărora ai ajuns în Parlament cu cea mai mare fracţiune, tot n-ar strica. Nu aştepta îngîmfat că vor veni şi singuri, iar atunci cînd nimeni nu vine să începi supărările.

Este aici, se înţelege, şi vina noastră, a jurnaliştilor. Rău, rău educăm noi politicienii moldoveni”.

pnru.md