Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiDumitru Ciubaşenco

Usatîi la Moscova: Regimul de guvernare din Moldova este controlat de un criminal

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Dumitru Ciubaşenco, 23 octombrie 2016

Duminică, liderul “Partidului Nostru”, Renato Usatîi s-a întîlnit cu reprezentanţii diasporei moldoveneşti în sala de concerte a hotelului “Cosmos” din Moscova, unde s-au adunat cetăţeni ai Moldovei aflaţi acum pe teritoriul Rusiei.

“Mă doare sufletul pentru ţara noastră şi consider că, în orice ţară a lumii nu ne-am afla, sîntem obligaţi să participăm la dezvoltarea ţării noastre, pentru că trăim ca să-i dăm datoria Patriei, Moldovei”, a spus Renato Usatîi.

Liderul “Partidului Nostru” a mulţumit celor adunaţi şi a vorbit despre situaţia care s-a creat acum în Moldova. “Moldova este un stat capturat, în care nu funcţionează legea. Conform statisticii, în fiecare zi, peste o sută de oameni, sau în jur de trei mii lunar, părăsesc ţara pentru totdeauna”.

“Acum, regimul de guvernare este controlat de un criminal, Plahotniuc, şi atît timp cît nu-l vom înlocui, în ţară nu se va întîmpla nimic pozitiv”, a declarat Usatîi. “A rămas unul singur, Plahotniuc, care controlează totul, decide în hotelul său, cui să-i fie intentate dosare penale, cui să-i interzică intrarea în ţară, ce bani trebuie să fure într-un minister sau altul. Unii au «împărţit» calea ferată la fier uzat, alţii astăzi nu văd nimic altceva în afară de contrabandă. Nimeni nu vrea să rezolve conflictul transnistrean, mereu se creează piedici artificiale”.

“Eu cred în idee, atunci cînd vorbesc despre necesitatea «Lukaşenko-2» pentru Moldova”, a spus Usatîi. “Pentru că astăzi fără un sanitar adevărat, care va elimina cu acid sulfuric aceşti «plohişi» şi toată această grupare de judecători, procurori, miniştri, noi nu vom schimba situaţia spre bine”.

Usatîi a vorbit despre cum a fost exclus din alegerile prezidenţiale de către regimul de guvernare. “Curtea noastră Constituţională, în care toţi sînt cetăţeni ai României, a luat «decizia bărbătească» de a se întoarce la alegerile prezidenţiale. Dar pînă în 2000, vîrsta preşedintelui la noi era de 35 de ani. Au făcut cîteva sondaje, şi toate ele, moldoveneşti, române, americane, au arătat că Usatîi este pe primul loc, iar în primul tur obţine între 35 şi 40%. Imediat, a fost luată decizia de a mă doborî, să nu-mi permită să particip la alegeri, au rezolvat situaţia cu vîrsta de 40 de ani. Cînd voi împlini 40, dacă noi nu-l vom învinge pe Plahotniuc, ei vor ridica la 45 de ani. Pe urmă la 55. Ulterior, încet-încet vom ajunge la ceea că preşedinte nu poate fi cetăţeanul Moldovei care nu a împlinit vîrsta de 40 de ani”.

Usatîi: Eu merg în ultima luptă!

“Poporul Moldovei trebuie să se unească şi să intre în ultima luptă cu puterea oligarhică”, a declarat liderul “Partidului Nostru” în cadrul unei întîlniri cu diaspora moldovenească la Moscova.

“Astăzi, eu merg în ultima luptă. Despre aceasta vorbesc deja în decursul a cinci-şase luni”, a declarat politicianul. În context, el a îndemnat poporul Moldovei spre unire, spre acţiuni decisive în cauza dezoligarhizării puterii. Un exemplu strigător de consolidare a societăţii este România, unde la mitingurile pentru demisia funcţionarilor corupţi se adună un număr enorm de oameni.

“În România, un oarecare ministru care a încălcat o lege — în stradă ies un milion de oameni. La noi în Moldova protestează cu toţii pe canapea, în faţa televizorului, cică, se vor lămuri şi fără mine, şi cu asta totul se termină. Noi cu Dvs. sîntem responsabili pentru ţară, inclusiv pentru furtul miliardului”, a declarat Renato Usatîi, subliniind încă o dată necesitatea activizării întregii societăţi moldoveneşti.

Usatîi: Dacă în turul doi vor ieşi Dodon şi Ciubaşenco, Plahotniuc va anula alegerile!

Plahotniuc nu va admite ca alegerile să treacă fără candidatul său. Acum, cu toate adevărurile şi neadevărurile îi face rating candidatului său “deschis” Marian Lupu, dar dacă în turul doi vor ieşi candidaţii din partea opoziţiei de stînga, atunci, la comanda lui Plahotniuc, alegerile vor fi anulate.

Despre aceasta a declarat în cadrul întîlnirii cu diaspora moldovenească la Moscova, liderul “Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

“Dacă Lupu şi Dodon vor ieşi în turul doi, atunci, electoratul de dreapta nu va avea un candidat al său. Aceasta înseamnă că, pe 31 octombrie oamenii vor ieşi în stradă. Dacă în turul doi trec Dodon şi Ciubaşenco, Plahotniuc pur şi simplu va anula alegerile: îşi va aminti din nou de Curtea Constituţională şi aşa mai departe” — a spus Renato Usatîi despre un posibil scenariu după alegerile prezidenţiale.

pnru.md