Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiDumitru Ciubaşenco

Ciubaşenco: Plahotniuc încearcă să-l aresteze pe Usatîi pentru că se teme de el

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Dumitru Ciubaşenco, 24 octombrie 2016

Candidatul la funcţia de preşedinte al Moldovei, Dumitru Ciubaşenco, a venit la Judecătoria sectorului Centru pentru a-şi exprima protestul împotriva pregătirii reţinerii lui Usatîi.

“Are loc fabricarea unui nou dosar penal împotriva preşedintelui «Partidului Nostru», Renato Usatîi, împotriva persoanei mele de încredere în calitate de candidat la funcţia de preşedinte, conducătorului staff-ului electoral al «Partidului Nostru» la alegeri”, a declarat Ciubaşenco pentru presă.

“Ceea ce se întîmplă are două părţi. Prima — este frica şi ura personală a lui Plahotniuc faţă de Usatîi”, a spus Ciubaşenco. “Plahotniuc se teme de Usatîi, pentru că acesta este o ameninţare reală la adresa sa. Usatîi acum este martor în una dintre ţările Uniunii Europene în cauza penală în care Plahotniuc este învinuit de organizarea unei grupări criminale transnaţionale, care s-a ocupat de comiterea unor crime grave în Uniunea Europeană, inclusiv, există informaţie, că el a condus o bandă de killeri, care realiza omoruri la comandă în Uniunea Europeană.

Aceasta este o crimă mai gravă chiar decît furtul miliardului, aceasta este un dosar penal pur. Plahotniuc încearcă să stopeze asta, dar o face foarte necugetat, foarte stupid, foarte laş, utilizînd marionetele sale în sistemul justiţiei, în procuratură, instanţe, poliţie.

Un alt aspect constă în ceea că, în aşa mod Plahotniuc încearcă să influenţeze asupra mersului alegerilor prezidenţiale. Pînă la finele campaniei electorale a rămas doar o săptămînă. Ei văd că «Partidul Nostru» creşte în sondaje, că ea evoluează foarte bine la aceste alegeri şi ei încearcă să influenţeze susţinătorii «Partidului Nostru», susţinătorii lui Usatîi, încearcă să demoralizeze oamenii, să oblige alegătorii — iar pînă în prezent în jur de o pătrime din alegători nu ştiu pentru cine să voteze — să aleagă pe oricine, doar nu pentru «Partidul Nostru». pentru că astăzi, candidatul «Partidului Nostru» este unicul candidat care evoluează împotriva acestui regim. Noi mergem la alegeri cu Decretul Nr.1 privind dizolvarea Parlamentului, iar aceasta este unica cale rapidă şi legală pentru a mătura acest regim.

Eu aş fi vrut să mă adresez către organizaţiile internaţionale, către misiunile diplomatice, în 2014, atunci cînd partidul lui Usatîi a fost exclus de la alegerile parlamentare, la fel de dur, la fel de ilegal, şi atunci Occidentul a închis ochii la asta. Vreau să mă adresez Ambasadei SUA, Delegaţiei Uniunii Europene, misiunii OSCE, cu îndemnul de a înceta să-l protejeze pe Plahotniuc”, a spus candidatul “Partidului Nostru”.

Dacă Occidentul nu va încetat să fie “crîşa” lui Plahotniuc, atunci anume el va fi de vină în ceea că în Moldova poate avea loc o răscoală a poporului împotriva regimului criminal, a subliniat Ciubaşenco.

pnru.md