Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiDumitru Ciubaşenco

Ciubaşenco a declarat despre pregătirea excluderii sale din cursa electorală

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Dumitru Ciubaşenco, 24 octombrie 2016

După reluarea şedinţei de judecată la care regimul planifică să emită decizia privind reţinerea lui Renato Usatîi, candidatul “Partidului Nostru” la funcţia de preşedinte, Dumitru Ciubaşenco, a declarat pentru presă:

“Continuă şedinţa de judecată la solicitarea Procuraturii privind arestarea preşedintelui «Partidului Nostru», Renato Usatîi, şi anunţarea acestuia în căutare internaţională. Noi cu greu am intrat în clădirea instanţei. De jur împrejur este poliţia, chiar şi pe mine, în calitate de candidat la funcţia de preşedinte, nu au vrut să mă lase. În legătură cu aceasta, la intrarea în clădire am avut o confruntare cu mascaţii.

Aici şi acum are loc o fărădelege totală, încălcarea tuturor procedurilor. Cu toate încălcările posibile se schimbă judecătorii, avocatului pîrîtului i se interzice să activeze normal. Adică, ei fac totul pentru a emite această decizie ilegală, să elibereze mandat de arest pe numele lui Renato Usatîi.

Noi calificăm aceasta ca o pregătire de o infracţiune politică, eliminare a candidatului «Partidului Nostru» din alegerile preşedintelui Republicii Moldova. Se repetă situaţia din noiembrie 2014, cînd, în ultimul moment, pe ultima sută de metri, cu trei zile înainte de alegeri, regimul lui Plahotniuc a scos ilegal din alegeri, în cel mai barbar mod, din alegeri a partidului lui Renato Usatîi. Acum ei pregătesc acelaşi scenariu”, a spus Ciubaşenco.

Amintim că Renato Usatîi a fost primul care a publicat mărturiile privind activitatea criminală a lui Plahotniuc la organizarea unui sindicat al killerilor pe teritoriul ţărilor Uniunii Europene.

pnru.md