Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiDumitru Ciubaşenco

Ciubaşenco la întîlnirea cu studenţii: noi trebuie să păstrăm statutul de neutralitate a Moldovei

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Dumitru Ciubaşenco, 25 octombrie 2016

Dezbinarea populaţiei Moldovei după principiul geopolitic este necesară pentru sustragerea atenţiei cetăţenilor ţării de la fururile pe care le efectuează oligarhul Vladimir Plahotniuc.

Despre aceasta a declarat candidatul la funcţia de preşedinte din partea “Partidului Nostru”, Dumitru Ciubaşenco, în cadrul întîlnirii cu studenţii Institutului de Relaţii Internaţionale din Moldova (IRIM), în cadrul căreia a fost prezentat Decretul Nr.1 “Cu privire la dizolvarea Parlamentului”.

“Plahotniuc nu are treabă cu vectorul geopolitic, sarcina lui de bază este continuarea furturilor. Noi considerăm că actuala guvernare a început să prietenească cu Occidentul, în detrimentul Rusiei. Din partea sa, «Partidul Nostru» optează pentru neutralitatea Moldovei. Noi trebuie să ne restabilim relaţiile cu Rusia, fără a le deteriora pe cele cu Occidentul”, a declarat el.

În context, Ciubaşenco a subliniat că “Partidul Nostru” nu pledează pentru renunţarea la Acordul de Asociere cu UE, totuşi, potrivit lui, el trebuie revăzut: “Polemica geopolitică trebuie stopată prin moratoriu pentru vreo 7–8 ani, timp în care va trebui să rezolvăm problemele noastre interne”, a menţionat el.

Potrivit lui, la chestiunea geopolitică urmează să revenim doar după ce în ţară se va face ordine: “peste 7–8 ani, după ce ne vom rezolva problemele interne, principala dintre care este regimul lui Plahotniuc, dacă cineva va considera de cuviinţă, ne vom întoarce la această întrebare”.

pnru.md