Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiDumitru Ciubaşenco

La întreprinderile de stat angajaţii sînt şantajaţi deschis: ori semnătura pentru Lupu, ori pentru eliberare

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Dumitru Ciubaşenco, 25 octombrie 2016

Angajaţii întreprinderii de stat “Moldovagaz” sînt impuşi să voteze la alegerile prezidenţiale pentru candidatul puterii, liderul formal al Partidului Democrat, Marian Lupu, sub riscul de a fi demişi.

Despre cazurile strigătoare de presiune asupra potenţialilor alegători din partea partidului de guvernare s-a vorbit nu o dată, totuşi, astăzi a apărut o mărturie nouă a fărădelegii Partidului Democrat, controlat de Plahotniuc. Liderul “Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a publicat pe pagina sa de Facebook o scrisoare din partea unui angajat al instituţiei menţionate şi fotografii cu pentru colectarea informaţiei privind “membrii familiei şi rudelor” care votează “pentru Lupu”.

“Stimate Renato. Bună ziua. M-am gîndit mult, dacă să vă scriu sau nu… dar m-am decis. De ce m-am decis? Pentru că aceasta deja este un haos… este anarhie în tot sensul acestui cuvînt. Sînt angajat al uneia dintre cele mai bogate organizaţii din Moldova. Deja timp de circa o lună, pe noi de impun să semnăm diferite hîrtii în legătură cu alegerile… unde, cum şi cine va vota pentru M. I. Lupu. Dar astăzi ne-au mai adus o foaie… această hîrtie a umplut cupa răbdării… nu e indignare… e pur şi simplu ŞOC. Pur şi simplu ne şantajează. Deja există cazuri cînd oamenii au fost puşi în faţa faptei: ori semnătura pentru Lupu, ori pentru demisie. Ce să facem? Organizaţia Modovatransgaz. Nu Moldovagaz, ci Moldovatransgaz, sîntem o companie de transport la tranzitarea gazelor în Europa. Anexez o formă necompletată. Dacă veţi fi interesat, pot să vă expedie şi una completată, cu datele angajaţilor de la mine de la serviciu. Sîntem disperaţi…”, se spune în scrisoarea angajatului “Moldovatransgaz”.

pnru.md