Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiDumitru Ciubaşenco

“Renato! Victorie!” Usatîi a fost întîlnit cu urale de către cetăţenii moldoveni adunaţi în faţa secţiei de votare din Moscova

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Dumitru Ciubaşenco, 30 octombrie 2016

Renato Usatîi a votat la secţia de votare din cadrul Ambasadei RM la Moscova. Acesta a fost întîmpinat cu urale de zeci de cetăţeni moldoveni care au venit pentru a-şi acorda votul la alegerile şefului statului moldovean. Cei adunaţi au scandat “Re-na-to!” şi “Victorie!”, iar ulterior au organizat un marş în frunte cu liderul “Partidului Nostru” în drum spre secţia de votare.

“Eu le mulţumesc tuturor cetăţenilor care au venit să voteze”, s-a adresat către ei Renato Usatîi. “Important este nu doar să voteze. Important este să-i trezim pe toţi cei care stau acum acasă, pentru că în spatele fiecărui gastarbaiter, după orice om sînt alţi cel puţin 20 de oameni în Moldova. Aceştia sînt oamenii care îl aşteaptă, este familia lui, copiii”.

Renato Usatîi i-a îndemnat pe cei adunaţi să transmită, după primul tur, adevărul către toate rudele care se află în Moldova. “Ei trebuie orientaţi foarte corect după primul tur, pentru că anume oamenii în etate, care locuiesc la ţară, care privesc canalele lui Plahotniuc, ele din păcate sînt multe, mulţi dintre ei sînt zombaţi. De aceea, sarcina de bază a fiecăruia este de a transmite informaţia la rude în Moldova. Nu toţi au posibilitatea să privească posturile de televiziune ruseşti sau cele moldoveneşti, dar care spun adevărul”.

Usatîi a subliniat că alegerile merg cu diverse falsificări, care spun despre intenţia regimului de a falsifica rezultatele votării.

“Conform rezultatelor primului tur, vom vedea dacă ei nu vor falsifica ceva destul de serios, deşi de dimineaţă sînt multe încălcări. Avem un sistem electronic de votare, pe care intenţionat l-au deteriorat în 2014, atunci cînd am fost excluşi din alegeri, iar astăzi, de dimineaţă, în diferite secţii de votare a fost deconectat internetul sau electricitatea, pentru ca acest sistem să nu funcţioneze”, a anunţat liderul “Partidului Nostru”. “Aceasta spune despre ceea că ei pregătesc unele combinări. Dar voi înţelegeţi destul de bine că astăzi noi toţi, cei care locuiesc în Moldova, cei care se află după hotarele ei, ave, un singur duşman. Acesta este Plahotniuc”. Pînă cînd regimul se păstrează, niciun fel de schimbări spre bine nu sînt posibile.

pnru.md