Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiIgor Dodon

Dodon: Alegerile prezidenţiale reprezintă o etapă intermediară pentru obţinerea alegerilor parlamentare anticipate

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Igor Dodon, 31 august 2016

“Următorul Preşedinte al ţării este obligat să facă tot posibilul, cu respectarea cadrului constituţional, pentru a obţine dizolvarea actualului Parlament şi organizarea alegerilor anticipate”. Declaraţia a fost făcută de candidatul PSRM pentru funcţia de şef al statului, preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, în timpul depunerii actelor necesare la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrarea grupului de iniţiativă.

“Alegerile prezidenţiale sunt o etapă intermediară pentru atingerea scopului principal. Iar scopul principal rezidă în plecarea actualei clase politice. Începînd cu decembrie, 2014, imediat după alegerile parlamentare ordinare, Partidul Socialiştilor a declarat că pleacă în opoziţie faţă de actuala guvernare. De atunci PSRM se pronunţă constant pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Următorul Preşedinte al ţării este obligat să facă tot posibilul, respectînd cadrul constituţional şi folosind toate pîrghiile legale pentru ca cetăţenii să obţină ceea ce-şi doresc. Iar ei doresc ca această guvernare să plece şi să fie o nouă componenţă a Parlamentului. Acest lucru este posibil doar prin organizarea alegerilor parlamentare anticipare”, a spus el.

Totodată, preşedintele Partidului Socialiştilor a făcut publice principalele obiective, pe care şi le-a desemnat în calitate de candidat la postul de şef al statului:

Liderul socialiştilor a mai menţionat că următorul preşedinte al ţării trebuie să fie neapărat un reprezentant al opoziţiei, în timp ce candidaţii din partea guvernării nu au şanse să cîştige această cursă. El a îndemnat conducerea ţării să nu recurgă la falsificări, subliniind că în acest caz răspunsul societăţii va fi foarte dur.

psrm.md