Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiIgor Dodon

O zi cu diaspora. Igor Dodon se întîlneşte cu diaspora moldovenească din Rusia

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Igor Dodon, 11 octombrie 2016

Igor Dodon, candidat al PSRM la funcţia de preşedinte al RM întreprinde o vizită de o zi la Moscova, FR pentru a se întîlni cu reprezentanţii şi liderii celei mai mari diaspore a moldovenilor de peste hotare. Igor Dodon va discuta aspecte legate de situaţia social-politică din Moldova, precum şi despre mersul şi particularităţile alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova.

Întrevederea de astăzi nu este prima întîlnire a liderului PSRM cu moldovenii care locuiesc şi muncesc în Federaţia Rusă. Astfel de întrevederi sînt organizate cu regularitate în fiecare an.

Amintim că PSRM a solicitat autorităţilor deschiderea a 159 secţii de votare în Rusia dat fiind faptul că, în conformitate cu datele oficiale, prezentate de Ministerul Afacerilor Externe în luna august curent, peste hotarele Moldovei locuiesc circa 800 000 de cetăţeni moldoveni, dintre care în Rusia — peste 500 mii. În pofida insistenţei socialiştilor, guvernarea a deschis doar 8 secţii de votare în Federaţia Rusă, ceea ce înseamnă că la alegerile prezidenţiale îşi vor putea exercita dreptul la vot maximum 24 de mii de compatrioţi de-ai noştri.

psrm.md