Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiIgor Dodon

Socialiştii au depus flori la bustul lui Carol Schmidt

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Igor Dodon, 14 octombrie 2016

Astăzi, cu ocazia împlinirii a 580 de ani de la prima atestare a oraşului Chişinău, deputaţii şi consilierii municipali socialişti, în frunte cu Igor Dodon, preşedintele PSRM, candidat la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, au depus flori la bustul celui mai renumit primar din istoria Chişinăului, Carol Schmidt.

Igor Dodon şi-a exprimat regretul că oraşul Chişinău, dintr-o capitală înfloritoare a Moldovei a ajuns astăzi plin de gunoişti şi construcţii haotice, iar primarul Chirtoacă nici nu poate fi comparat cu cel care a fost Carol Schmidt.

“Carol Schmidt a fost unul dintre cei mai buni primari ai Chişinăului iar Chirtoacă trebuie să stea la picioarele acestui om. Bine că cel puţin a instalat acest monument că în rest nu l-a dus mintea să facă nimic. El trebuie să stea la Coloniţa şi să lase capitala să fie condusă de un om competent”, a declarat Dodon.

Menţionăm că Carol Schmidt a fost primar de Chişinău timp de 25 de ani. A schimbat radical aspectul urbei, pornind de la un orăşel provincial cu relaţii economice subdezvoltate, el a reuşit să dea Chişinăului un aspect frumos, transformîndu-l în una dintre cele mai frumoase capitale din regiune.

psrm.md