Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiIgor Dodon

Igor Dodon a îndemnat forţele de stînga să se consolideze pentru a obţine victoria

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Igor Dodon, 31 octombrie 2016

Astăzi, Igor Dodon, candidatul cu cele mai mari şanse de a ocupa funcţia de preşedinte al ţării a mulţumit alegătorilor pentru susţinerea în primul tur şi a îndemnat la consolidarea forţelor de stînga, ieşirea masivă la vot pentru a obţine o victorie covîrşitoare.

“Eu vă sunt recunoscător şi mizez în continuare pe sprijinul vostru. Primul tur al alegerilor a demonstrat că cetăţenii doresc o schimbare şi pledează pentru un candidat al opoziţiei de stînga, care nu face şi nu a făcut parte din conducerea oligarhică de la 2009 încoace. Toată lumea a văzut că de cea mai mare susţinere s-a bucurat candidatul socialiştilor, pentru care a votat practic fiecare al doilea alegător. Dacă nu ar fi existat boicotare şi consum de voturi pe stînga, eu aş fi fost ales preşedinte din primul tur. Înseamnă că într-adevăr ne bucurăm de susţinerea masivă a alegătorilor”.

Igor Dodon a menţionat că deşi Maia Sandu a beneficiat de sprijinul oligarhilor, de resursa administrativă, victoria a fost de partea socialiştilor: “Candidatul dreptei, Maia Sandu, a beneficiat de sprijin din partea oligarhiei, au fost utilizate resursele administrative şi media ale puterii în favoarea ei, totuşi rezultatul ei este mult mai jos decît al opoziţiei de stînga. Aşa va fi şi în turul doi. Maia Sandu şi oligarhia vor pierde zdrobitor. Noi însă, opoziţia de stînga, adevărata opoziţie, vom cîştiga”. Totodată, Igor Dodon a venit cu un îndemn către conducerea, membrii şi alegătorii celorlalte partide de stînga să dea dovadă de maturitate şi înţelepciune politică, să se consolideze în vederea obţinerii victoriei.

“Tot ce trebuie pentru victorie, este să mobilizăm încă o dată toţi alegătorii noştri şi atunci victoria va fi asigurată. Iar dacă colegii de pe stînga ne vor susţine, mă refer aici la Partidul Comuniştilor şi Partidul Nostru, atunci victoria noastră în aceste alegeri va fi covîrşitoare, mult peste 60%.” a declarat Dodon.

“Vedeţi că dreapta s-a unit, ea s-a aliat chiar şi cu oligarhia. Ei se mobilizează. Dar oare noi, cei de pe stînga, nu ne putem consolida şi mobiliza? Eu cred că putem. Noi socialiştii, avem mai multe viziuni politice comune cu toate forţele de stînga: declanşarea alegerilor parlamentare anticipate şi lupta cu oligarhia, nemijlocit cu Plahotniuc; restabilirea relaţiilor de parteneriat strategic şi prietenie cu Rusia; întărirea statalităţii moldoveneşti şi consolidarea identităţii moldoveneşti; protejarea valorilor creştine; neutralitatea; economie puternică şi dreptate socială pentru toţi şi altele. Noi sîntem mai mulţi. Pentru a începe schimbările semnificative în ţară şi societate este nevoie să ieşim cu toţii. În jurul acestor valori, ne putem consolida şi mobiliza. Eu sper că Usatîi, Ciubaşenco, Voronin şi alţii împărtăşesc aceste idei politice.” a conchis Dodon.

psrm.md