Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiIgor Dodon

Igor Dodon: Le mulţumesc tuturor cetăţenilor RM care mi-au încredinţat votul şi viitorul acestei ţări

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Igor Dodon, 14 noiembrie 2016

Igor Dodon şi-a adjudecat victoria celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale în urma rezultatelor preliminare prezentate de CEC. În cadrul briefingului de presă susţinut la miezul nopţii, a promis că va fi un preşedinte al tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, indiferent de viziunile politice.

Igor Dodon a mulţumit tuturor cetăţenilor ţării care i-au încredinţat votul şi viitorul acestei ţări.

“Cred că cu toţii am înţeles că noi am învins în această campanie. Cînd am trecut de limita de 820 de mii de alegători, şi ştim maximum cîţi pot să iasă la vot în SUA şi Canada, noi am depăşit limita legală de a fi învingători. Acestea sînt datele oficiale, preliminare. Le mulţumesc tuturor cetăţenilor RM care mi-au încredinţat votul său şi viitorul acestei ţări. Eu înţeleg foarte bine responsabilitatea ce îmi revine începînd de astăzi. Ştiu că nu va fi simplu, dar vă promit, stimaţi concetăţeni, că eu voi fi preşedintele tuturor, a celor care se consideră de dreapta şi de stînga, a celor care vor în UE şi a celor care vor alături de Rusia”, a declarat Dodon.

Totodată, Igor Dodon s-a adresat oponentei sale politice Maia Sandu cu îndemnul de a calma spiritele şi ura în societate.

“Doamna Sandu eu vreau să vă felicit pentru un rezultat foarte bun. Vreau să vă mulţumesc pentru o campanie electorală dură, dar bună. Însă acum vă rog mult, haideţi să calmăm spiritele şi ura în societate! Haideţi să recunoaştem că diferenţa este destul de mare, ieşiţi cu un mesaj foarte clar, acest lucru va fi apreciat de toţi, sînt gata chiar şi mîine să avem o întrevedere, să vedem cum procedăm mai departe, dar nu trebuie divizată societatea”.

De asemenea, a făcut un apel către susţinătorii Maiei Sandu: “Stimaţi concetăţeni care aţi votat-o pe Maia Sandu! Promit că voi lua în calcul toate dorinţele dvs., pentru ce pledaţi şi în ce credeţi, voi asculta pe fiecare, dar haideţi să calmăm spiritele. Mă adresez şi celor care au votat în diaspora, noi suntem cetăţeni ai aceleiaşi ţări, eu vă stimez pe fiecare chiar dacă aţi votat împotriva mea, vă respect opţiunile pentru că sîntenţi cetăţeni ai R. Moldova, dar începînd cu ziua de astăzi, eu sînt preşedinte şi al Dumneavoastră”, a conchis Igor Dodon.

psrm.md