Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiInna Popenco

Inna Popenco a vizitat raioanele Briceni şi Edineţ

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Inna Popenco, 16 septembrie 2016

Candidatul desemnat la funcţia de preşedinte al ţării, Inna Popenco, a efectuat, la 15 septembrie, o vizită de lucru în raioanele Briceni şi Edineţ. Vizita a avut loc în cadrul campaniei de colectare a semnăturilor în susţinerea sa în calitate de candidat la funcţia de preşedinte. Inna Popenco a avut întrevederi cu membrii Mişcării social-politice “Ravnopravie” din regiune, şi-a prezentat programul său electoral şi a purtat mai multe discuţii cu locuitorii din aceste raioane.

Inna Popenco, medic la Spitalul raional din Orhei, susţinută de Mişcarea social-politică “Ravnopravie”, continua procesul de colectare a semnăturilor pentru susţinerea candidaturii sale la funcţia de şef al statului. La 15 septembrie, Popenco a vizitat raioanele Briceni şi Edineţ, unde şi-a prezentat viziunea sa despre cum pot fi soluţionate problemele din ţară şi priorităţile în funcţia de preşedinte al ţării.

În particular, Inna Popenco a vorbit despre schimbările pozitive din oraşul Orhei odată cu alegerea lui Ilan Şor în funcţia de primar al localităţii, despre lichidarea schemelor tenebre de finanţare a oraşului şi prioritizarea susţinerii sociale a locuitorii din Orhei. Printre inovaţiile implementate în Orhei, Popenco a evidenţiat ajutorul material la naşterea copiilor, reparaţia drumurilor, magazinele sociale, inaugurarea centrelor sportive şi de instruire pentru tineri, majorarea compensaţiilor pentru serviciile comunale, renovarea infrastructurii oraşului ş.a.

Potrivit lui Popenco, exemplul pozitiv din Orhei, care a demonstrat eficacitate într-o perioadă scurtă de timp, trebuie preluat în întreaga ţară. În context, Inna Popenco a declarat că programul său electoral pune accent pe soluţionarea problemelor omului simplu, pe creşterea nivelului de trai şi pe instaurarea unui stat de orientare socială.

Acţiunile concrete care sunt propuse de Inna Popenco în susţinerea populaţiei Republicii Moldova sunt medicina fără plată, care va fi finanţată din contul majorării impozitelor pentru oamenii bogaţi, majorarea pensiilor nu doar până la depăşirea minimului de existenţă, dar şi indexarea acestora de două ori pe an, majorarea salariilor şi indemnizaţiilor, ameliorarea situaţiei în sistemul educaţiei, crearea unui fond de investiţii al preşedintelui, preluând exemplul mai multor state europene, etc.

Candidatul desemnat la funcţia de preşedinte al ţării a vorbit şi despre politică. Popenco a subliniat că va fi un preşedinte pacificator care va pune capăt războiului politic şi va împăca puterea şi opoziţia, aşezându-le împreună la masa negocierilor şi cu care va elabora planul de dezvoltare al ţării. Inna Popenco s-a declarat categoric împotrivă proclamării unui sau altui proiect de integrare geopolitică drept idee naţională. Candidatul a subliniat că dacă va deveni preşedinte, atunci va menţine relaţii bune cu vecinii, dar sursele de investiţii le va căuta atât în Vest, cât şi în Est. În opinia candidatului, în politică este important să fie pus accentul pe dezvoltarea Republicii Moldova, pe ordine în ţară, pe crearea condiţiilor unui trai decent şi calitativ pentru populaţie.

Întrebările pe care i le-au adresat locuitorii raioanelor Briceni şi Edineţ Innei Popenco s-au referit la echipa acesteia, la capacitatea echipei de a implementa sarcinile expuse mai sus, au fost abordate şi aspecte ce ţin de asigurarea medicală calitativă a copiilor. Oamenii au vorbit despre temerile pe care le au legate de reformele nechibzuite din domeniul educaţiei. O temă aparte care i-a interesat pe locuitorii celor două raioane s-a referit şi la felul în care a reuşit oraşul Orhei să rezolve problema şomajului în rândul tinerilor, astfel stopând procesul de părăsire a ţării de către aceştia, dar şi felul cum poate fi ridicată eficacitatea complexului agro-industrial al ţării.

Inna Popenco a răspuns la toate întrebările şi a dat asigurări că dacă va veni la cârma ţării nu va uita nici o promisiune din cele făcute şi va stârpi orice tentativă a Guvernului şi Parlamentului de a înrăutăţi starea socială a populaţiei, va lucra în ordine prioritară nu numai pentru a întoarce moldovenii acasă, dar şi pentru a crea locuri de muncă pentru tineri cu un salariu decent. Participanţii la întâlnire au apreciat pozitiv programul propus de Inna Popenco, fiind convinşi că Moldova este gata nu numai să aleagă o femeie în funcţia de preşedinte al ţării, dar şi un candidat care vine din rândurile oamenilor simpli.

facebook.com