Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiInna Popenco

Declaraţia candidatului MR la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, Inna Popenco

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Inna Popenco, 4 octombrie 2016

Constatăm că eu, în calitate de concurent electoral, şi Partidul Şor, care m-a înaintat la funcţia de preşedinte, nu ne aflăm în condiţii egale cu alte formaţiuni politice care participă la cursa prezidenţială, ceea ce contravine atât Codului Electoral, cât şi Legii cu privire la partide şi alte organizaţii social-politice.

În conformitate cu articolul 45 şi articolul 105 din Codul electoral, candidatul Inna Popenco l-a desemnat pe Ilan Shor drept persoana sa de încredere, înaintând o cerere corespunzătoare la Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova. În aceste condiţii, candidatul la prezidenţiale înaintat de Partidul Şor, Inna Popenco, având statut de concurent electoral, se află în condiţii inegale în raport cu ceilalţi participanţi în cursa prezidenţială, prin prisma articolului 47 al Codului electoral, confruntându-se cu obstacole organizaţionale.

De asemenea, orice impediment în activitatea electorală intră şi în conflict cu articolul 3 al primului Protocol al Convenţiei Europene a Drepturilor Omului. Totodată, limitarea posibilităţilor de finanţare a concurentului electoral, precum şi crearea obstacolelor, prin restricţii legate de arestul la domiciliu, pentru o organizare normală a campaniei electorale, la fel, duce la inegalitatea condiţiilor pentru concurenţii electorali.

Ieri, împreună cu susţinătorii mei şi ai liderului Partidului Şor, am depus o scrisoare deschisă la sediul misiunii OSCE în Republica Moldova.

Sperăm că procesul electoral nu va fi perturbat de astfel de atitudini incorecte din partea sistemului judiciar al Moldovei către candidatul înaintat de popor în funcţia de preşedinte.

Împreună vom aduce schimbarea!

facebook.com