Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiInna Popenco

Declaraţia candidatului MR la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, Inna Popenco

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Inna Popenco, 20 octombrie 2016

Îmi declar profunda indignare faţă de încercarea concurenţilor mei electorali, Silvia Radu şi Igor Dodon, de a crea, în campanie, un scandal din sprijinul pe care îl oferim pensionarilor.

Înţeleg, ultimele sondaje arată că Igor Dodon nu poate câştiga alegerile din primul tur. Şi iată că încearcă să elimine concurenţii direcţi. Sunt foarte indignată că victima acestor jocuri politice nu voi fi eu, ca şi candidat la prezidenţiale, dar sute de pensionari, veterani şi cetăţeni din categoriile social-vulnerabile.

Reacţia faţă de deschiderea magazinelor sociale, utilizarea sofisticii şi a manipulaţiilor juridice demonstrează încă o dată că oponenţilor mei electorali nu le pasă de problemele oamenilor. Pentru Igor Dodon şi Silvia Radu oamenii, ca atare, nu există. Ei măsoară totul în voturile din buletinele de vot.

Este regretabil faptul că, victimele politicienilor, care promit viaţă îndestulată după alegeri, sunt cei mai vulnerabili — pensionarii şi veteranii. Este demn de condamnare tandemul lui Igor Dodon şi Silvia Radu (în perioada când au ocupat funcţii înalte, populaţia a cunoscut creşterea semnificativă a tarifelor) care încearcă să închidă magazinul social şi să mă elimine din cursa prezidenţială.

Eu regret că CEC se lasă influenţată de pretenţiile nefondate ale oponenţilor mei. Puterea întrece orice graniţă a bunului simţ.

Aceasta este o fărădelege deşănţată a autorităţilor faţă de legislaţia electorală şi a drepturilor mele în calitate de candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

Declar încă o dată că, în Orhei, magazinele sociale au fost deschise NU pentru alegeri şi VOR funcţiona după alegeri.

Eu salut planurile partidului lui Ilan Şor, ale Asociaţiei Obşteşti “Pentru Orhei” de a deschide o sută de magazine sociale în următorii doi ani în ţară.

Îi îndemn pe contracandidaţii mei să-şi asculte măcar conştiinţa, dacă raţiunea lor tace.

Opunându-vă magazinelor sociale, voi sunteţi contra oamenilor simpli, contra bătrânilor şi veteranilor!

facebook.com