Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiInna Popenco

Declaraţia Innei Popenco

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Inna Popenco, 24 octombrie 2016

Excluderea mea din cursă este opera actualei puteri, care vrea să-şi protejeze candidaţii oficiali şi pe cei mascaţi.

S-au speriat de creşterea mea în sondaje şi se tem să nu iau voturile altei femei aflate în cursă, o femeie care o face pe Sfânta, care a încălcat grav legea electorală când s-a afişat cu personalităţi străine, deşi este total interzis. Pe ea Plahotniuc şi guvernarea lui nu o scoate din cursă. Oare de ce o protejează pe Maia Sandu? Răspunsul îl vom avea la alegeri, când veţi înţelege că acest scrutin este o făcătură, cu implicarea inclusiv a unor interese străine. M-au scos din cursă pentru că au văzut ce am văzut şi eu în sondaje — luăm voturi şi de pe dreapta, inclusiv din electoratul protejaţilor puterii şi a americanilor. Asta i-a speriat şi au recurs la gesturi disperate.

Eu consider că aceste alegeri nu au legitimitate, iar faptul că ambasadele tac la acţiunea ilegală a CEC-ului îmi confirmă înţelegerile subterane pe care puterea le are cu ei. Nu au aplicat legea la un asemenea abuz, ei reacţionează doar când sunt afectaţi protejaţii lor. Eu am fost susţinută de orheienii mei să candidez, ei nu merită aşa umilinţă cum le provoacă acum puterea şi candidaţii lor marionete — Lupu, Maia Sandu şi care mai sunt. Orheienii mei nu merită această bătaie de joc şi eu le cer să boicotăm, împreună, alegerile, sa arătăm întregii ţări că Orheiul nu votează, nu participă la acest spectacol ridicol. Vă îndemn să le arătăm celor de la Chişinău că, chiar dacă au în mâini toată puterea, nu au şi demnitatea noastră, nu ne pot folosi ca pe nişte maşini de vot să le legitimăm lor alegerile. Scrutinul a fost deja fraudat, el nu mai este legitim, deci, nu avem motive să mergem la vot. După alegeri, veţi vedea câtă dreptate am avut, veţi vedea care au fost jocurile făcute în subteran încă de la declanşarea înregistrării candidaţilor şi vă veţi bucura ca nu aţi participat măcar la vot.

Noi vom continua să le arătăm celor de la Chişinău ce înseamnă un oraş modern, cum se munceşte şi vom iniţia acţiuni care să ne protejeze de abuzurile puterii.

facebook.com