Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMaia Sandu

Declaraţia Biroului Permanent Naţional al Partidului Acţiune şi Solidaritate

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Maia Sandu, 22 septembrie 2016

În urma ultimelor evenimente legate de acordul celor trei partide pentru desemnarea unui candidat comun, Biroul Permanent Naţional al Partidului Acţiune şi Solidaritate declară următoarele:

Observăm că tot mai insistent se vehiculează ideea că un sondaj sau o serie de sondaje nu ar fi suficiente pentru determinarea candidatului comun din partea opoziţiei anti-oligarhice. Cu toate acestea, BP PAS insistă că această modalitate, chiar dacă nu este una perfectă, continuă să rămână instrumentul cel mai democratic şi obiectiv de a testa sprijinul popular pentru candidatul comun şi de a măsura şansele reale pe care le are acesta de a ieşi în turul II şi de a obţine victoria finală contra candidatului lui Plahotniuc. Suntem surprinşi de faptul că, după luni de discuţii în cadrul negocierilor dintre partide asupra avantajelor şi dezavantajelor acestui tip de măsurători şi luarea unei decizii politice de principiu de a merge pe această cale, apar semne că se doreşte renunţarea la ea. În aceeaşi ordine de idei, considerăm declararea sprijinului faţă de unul dintre candidaţi înainte de aflarea rezultatelor sondajelor drept una pripită, ce contrazice spiritului acestei înţelegeri.

PAS îşi menţine angajamentul cu privire la desemnarea unui candidat comun şi respectă pactul de neagresiune semnat cu partidele pro-europene de opoziţie. Invităm toţi susţinătorii noştri şi pe cei care sprijină candidatul PAS la funcţia de preşedinte să respecte angajamentele luate şi să nu se lase antrenaţi în acţiuni defăimătoare la adresa partenerilor de coaliţie anti-oligarhică. Doar împreună vom putea învinge candidatul Puterii corupte.

unpaspentru.md