Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMaia Sandu

Preşedinţia PPE: Maia Sandu reprezintă schimbarea de care are nevoie Moldova

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Maia Sandu, 21 octombrie 2016

Preşedinţia Partidului Popular European (PPE) îşi exprimă sprijinul pentru doamna Maia Sandu, preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), care a fost înaintată de către partidul membru al PPE, Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), şi de către Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), în calitate de candidat comun de centru-dreapta la alegerile prezidenţiale ce vor avea loc pe 30 octombrie.

“Maia Sandu este singurul candidat la preşedinţie care va lupta împotriva corupţiei, va reforma sistemul de justiţie şi va asigura funcţionarea statului de drept. Apreciem parcursul ei impecabil în respectarea regulilor de transparenţă şi democraţie în cursul carierei sale politice şi în timpul acestei campanii electorale. În perioada în care a fost Ministru al educaţiei, ea a demonstrat că nu se teme să realizeze reforme dificile şi poate rezista presiunilor din partea oligarhilor corupţi.

În acelaşi timp, condamnăm atacurile de intimidare şi campania de defăimare continuă a Maiei Sandu din partea partidului democrat şi a partidului socialist, care şi-au pus interesele personale mai presus de nevoile moldovenilor de rând. Preşedinţia PPE, de asemenea, rămâne îngrijorată de posibilităţile de fraudare a votului în timpul acestor alegeri prezidenţiale. Intimidarea alegătorilor, finanţarea ilegală a campaniei electorale şi utilizarea resurselor administrative sunt inacceptabile. Vom alerta toţi observatorii internaţionali să monitorizeze situaţia şi să se asigure că alegerile prezidenţiale întrunesc standardele democratice. Partenerii europeni nu vor tolera şi nu vor accepta fraudarea alegerilor.

Preşedinţia PPE face un nou apel către Iurie Leanca, liderul Partidului Popular European din Moldova (PPEM), să se retragă din cursă. Astăzi mai mult ca oricând este important ca toate partidele de centru-dreapta să-şi unească forţele în sprijinirea unui singur candidat, şi să consolideze astfel şansele Maiei Sandu să câştige.

Apreciem la fel, gestul liderului PPDA, Andrei Nastase, pentru retragerea acestuia din cursa prezidenţială, şi a partidului membru, PLDM, pentru sprijinul continuu arătat pentru Maia Sandu.

La fel, o îndemnăm pe doamna Maia Sandu să continue lupta pentru curăţarea Moldovei de corupţie şi îi dorim mult succes pe 30 octombrie — în speranţa că fiecare moldovean va alege un preşedinte care va pune capăt corupţiei în ţara voastră.”

epp.eu