Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMaia Sandu

Petiţie on-line pentru declararea alegerilor drept nule

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Maia Sandu, 15 noiembrie 2016

Prieteni,

Aceste alegeri au fost fraudate! Campania oponentului meu a fost plină de manipulare şi dezinformare, a fost susţinută mediatic în mod ilegal şi finanţată netransparent.

Cel mai grav însă sînt fraudele din ziua alegerilor. Zeci de mii de cetăţeni din diasporă, alungaţi de acasă de sărăcie şi corupţie, nu au putut să-şi exprime dreptul constituţional de a vota. Pe de altă parte, primim numeroase mesaje în care oamenii ne semnalează cazuri de votare multiplă.

Grave sînt şi erorile comise de CEC prin inversarea rezultatelor, fapt constatat deja în cîteva secţii de votare. Neelucidată rămîne şi situaţia alegătorilor din regiunea transnistreană, unde oamenii au fost aduşi în mod organizat şi avem semnale că aceştia ar fi fost plătiţi să voteze într-un anumit fel. Toate aceste fraude sînt suficiente pentru a declara nule alegerile din 13 noiembrie. Frauda lor e mai mare decît cele 69027 de voturi!

Vă rugăm să ne ajutaţi să documentăm toate încălcările depistate în ziua alegerilor.

  1. Pentru concetăţenii noştri din diasporă, care nu au reuşit să voteze din cauza epuizării buletinelor de vot: vă îndemnăm să descărcaţi modelul de contestaţie, să îl completaţi, să-l semnaţi şi să trimiteţi versiunea scanată/fotografiată la adresa alegerifraudate2016@gmail.com
  2. Toţi cei care deţin probe cu privire la alte încălcări, vă rugăm să ne scrieţi la aceeaşi adresă de email: alegerifraudate2016@gmail.com
  3. Toţi cei care consideră că autorităţile ne-au furat alegerile, semnaţi petiţia online

Prieteni,

În aceste alegeri, v-aţi mobilizat ca niciodată. Haideţi să ne apărăm voturile pînă la capăt. Pentru ca actul de contestare să aibă efect, toate probele trebuie depuse PÎNĂ MÎINE, 16 NOIEMBRIE, ora 12.00.

Hoţii ne-au furat totul, haideţi să nu-i lăsăm să ne fure şi votul!

facebook.com