Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMarian Lupu

Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Marian Lupu, 18 august 2016

PDM a iniţiat consultări în organizaţiile teritoriale de partid înainte de a anunţa candidatul său la funcţa de Preşedinte al Republicii Moldova.

Secretariatul General al Partidului Democrat din Moldova a pus în sarcina tuturor organizaţiilor să intensifice consultările la nivel local pentru a pregăti desemnarea candidatului formaţiunii la apropiatele alegeri prezidenţiale. Discuţiile interne au loc în perioada 18–25 august curent. Ele vor fi totalizate la nivelul forurilor de conducere ale Organizaţiilor Teritoriale ale PDM.

Potrivit conducerii PDM, în procesul de consultare vor fi implicaţi toţi membrii de partid, de la fiecare organizaţie primară, care îşi vor exprima liber ideile şi opţiunile privind participarea partidului în alegerile prezidenţiale de pe 30 octombrie. Membrii PDM vor face propuneri şi pentru temele care să fie incluse în viitorul program electoral al candidatului formaţiunii.

La finalul acestor consultări, reprezentanţii din fiecare Organizaţie Teritorială în cadrul Consiliulului Politic Naţional al PDM vor analiza opţiunile exprimate şi vor lua deciziile privind candidatul şi strategia partidului în campania electorală penru alegerile prezidenţiale.

pdm.md