Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMarian Lupu

Partidul Democrat a încheiat consultările interne şi convoacă şedinţa CPN

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Marian Lupu, 30 august 2016

Partidul Democrat din Moldova anunţă încheierea discuţiilor privind desemnarea candidatului democrat la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie anul curent. Consultările au avut loc în toate organizaţiile locale şi raionale, începând cu data de 18 august, membrii PDM exprimându-se cu privire la cine ar urma să fie candidatul partidului şi la elementele programului său prezidenţial.

Din discuţiile între membrii de partid a reieşit nevoia ca cel care va fi desemnat drept candidat să aibă o experienţă politică solidă, să susţină stabilitatea şi progresul promovat de PDM ca partid de guvernare şi să vină către cetăţeni cu un proiect credibil de dezvoltare pentru viitorul Republicii Moldova. În linii mari, membrii PDM s-au exprimat în favoarea unui program concentrat pe creşterea dinamică a nivelului de trai al cetăţenilor, modernizarea ţării în toate sferele şi accelerarea procesului de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Democraţii din toate raioanele şi oraşele republicii au formulat şi multe alte propuneri, de poziţionare, tactică, organizare a echipei în apropiatul scrutin pentru alegerea directă a preşedintelui Republicii Moldova. Ele au fost transmise la Secretariatul Genera al PDM pentru a fi pregtit un raport de totalizare.

Având în vedere finalizarea consultărilor în Organizaţiile teritoriale, conducerea partidului a decis convocarea Consiliului Politic Naţional al PDM pentru ziua de 31 august 2016. Consiliul urmează să analizeze opţiunile democraţilor, să ia mai multe decizii legate de activitatea partidului în perioada de toamnă şi, desigur, să nominalizeze candidatul PDM la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova.

pdm.md