Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiMarian Lupu

Consiliul Politic Naţional al PDM l-a înaintat pe Marian Lupu drept candidat în alegerile prezidenţiale

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Marian Lupu, 31 august 2016

Consiliul Politic Naţional al Partidului Democrat din Moldova, întrunit în şedinţă pe 31 august anul curent la Chişinău, a susţinut desemnarea preşedintelui partidului, Marian Lupu, în calitate de candidat al PDM la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie 2016.

Decizia a fost luată în baza rezultatelor consultărilor din organizaţiile locale şi raionale ale PDM, membrii Consiliului Politic ajungând la concluzia că Marian Lupu se bucură de încrederea deplină a democraţilor şi are cea mai mare experienţă la nivelul conducerii de vârf a statului.

De asemenea, s-au discutat propunerile din teritoriu privind programul politic al candidatului, precum şi desfăşurarea campaniei electorale. Democraţii au în vedere o campanie energică şi pozitivă, în care cetăţenilor să le fie prezentată o viziune clară şi realistă privind viitorul Moldovei, cu soluţii concrete la problemele ţării şi ale oamenilor.

Consiliul Politic Naţional a aprobat şi componenţa Grupului de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor în favoarea candidatului din partea PDM, precum şi o serie de măsuri organizatorice în acest sens. În altă ordine de idei, democraţii au aprobat un plan ambiţios de poziţionare politică a partidului în perioada de până la începerea campaniei oficiale pentru alegerile prezidenţiale.

pdm.md